elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina

Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina
  • Tot el que heu de saber sobre aquest esdeveniment d'Interès Turístic Internacional i un dels més antics d'Espanya

MÉS FOTOS
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 2)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 3)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 4)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 5)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 6)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 7)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 8)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 9)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 10)
Torna la Fira de Tots Sants a Cocentaina - (foto 11)

La Fira de Tots Sants és una de les celebracions més antigues de la Comunitat Valenciana i Espanya. Arranca l'any 1346 gràcies al privilegi atorgat per Pere el Cerimoniós (II de València i IV d'Aragó) per celebrar-la i ha continuat organitzant-se fins als nostres dies gràcies a l'estima a la terra ia les tradicions, a l'esperit dinàmic i emprenedor del poble de Cocentaïna.

Declarada Festa d'Interès Turístic Nacional, l'any 2009 va obtenir la distinció d'Interès Turístic Internacional en ser una de les fires més antigues d'Espanya i que l'any 2019 va comptar amb 486.036 visitants.

En tornar a la presencialitat en el seu format tradicional, en la seva edició número 675, la Fira comptarà amb gairebé 70.000 m2 i un total de 711 expositors dividits en dos caps de setmana, d'una banda, des del divendres 29 d'octubre al dilluns 1 de novembre i el cap de setmana següent, els dies 5, 6 i 7 de novembre. Podeu descarregar la programació completa en aquest enllaç.

Els sectors s'han repartit entre els dos caps de setmana i queden així:

- El cap de setmana del 29, 30, 31 d'octubre i 1 de novembre es podrà visitar Mercat Medieval, Soc Àrab i Porrat Valencià. També la fira cavallar, Turisme, Medi Ambient, Esports, Disseny i moda, Innovació, Tecnologia, Exteriors i Llar.

- El cap de setmana següent, 5, 6 i 7 de novembre, s'exposaran els productes de gran format: maquinària agrícola, automoció i maquinària industrial. També hi serà present el sector Agroalimentari amb productes típics i Denominació d'Origen.

Hi haurà contingut que serà comú als dos caps de setmana, com les exposicions i activitats culturals, les atraccions de Fira i zona infantil, la zona gastronòmica de Food Trucks i les paradetes ambulants. I per descomptat, tota l'oferta de l'hostaleria i el comerç local que, com cada any, estan desitjant donar la benvinguda a tots els visitants de Fira.

Encara que no hi haurà espectacles als carrers, com els que es feien a les diferents àrees temàtiques, l'Espai Fira i Festa o de Sol a Sol, sí que s'han programat actuacions en recintes tancats, on l'aforament pugui estar controlat i serà indispensable fer reserva d'entrada en línia. Totes les entrades seran gratuïtes i es poden reservar des de la web de l'Ajuntament de Cocentaina o directament a la plataforma: entrades.cocentaina.es

Amb el nou format i les diferents novetats d´aquesta 675 de la Fira es vol anteposar la seguretat dels participants i respectar totes les mesures de prevenció per oferir un esdeveniment amb tot l´atractiu d´edicions passades, però també amb totes les garanties per als visitants . En aquest sentit, l'organització recomana utilitzar mascareta tant en espais oberts com tancats, especialment quan no es pugui respectar la distància de seguretat mínima. Tot i així, emplaça tots els visitants a planificar la seva visita tenint en compte que aquest any hi haurà set dies, repartits els dos caps de setmana, per gaudir de la Fira.

La zona d´atraccions i gastronomia oferirà diversió segura els dos caps de setmana de la Fira de Tots Sants

La Fira de Cocentaina no es podria entendre sense les seves atraccions de fira i sense les famílies de firaires que, generació rere generació, tornen a la ciutat Comtal per donar vida a l'entreteniment dins del certamen.

La zona del Teular, com és tradició, acollirà aquest món de diversió per a grans i petits. A més de les tradicionals atraccions mecàniques també es podrà gaudir de tómboles, casetes de tir i els tradicionals llocs de venda de joguines. L'àrea d'atraccions ha de complir totes les mesures sanitàries de neteja, desinfecció i distàncies de seguretat per garantir la del públic participant.

Els dies 28 d'octubre i 4 de novembre se celebrarà el Dia de la Infància amb preus populars a totes les atraccions. El primer d'aquests dos també serà el "Dia sense soroll" perquè puguin acudir aquells nens a qui els molesta o tenen por.

Oferta gastronòmica complementària

La plaça d'Anselmo Martí més coneguda com El Camet serà el punt de trobada amb la restauració que els diferents food trucks oferiran durant els dos caps de setmana de celebració de la 675 Fira de Tots Sants. Diversitat de plats i sabors que permetran a veïns i visitants triar la gastronomia que prefereixin a cada moment.

Els llocs ambulants amb tota mena de productes, abaloris i detalls estaran també presents els dos caps de setmana a les zones de Jaume I, Santa Bàrbara i la zona del Patronat, a la plaça i carrer Mossen Raduan.

Aquesta oferta de lleure i entreteniment per a totes les edats serà present els dos caps de setmana. D'aquesta manera a l'oferta comercial s'uneix el complement d'oci i entreteniment que des de fa uns anys va lligat al certamen i que fa que el públic pugui gaudir de les compres, però també de la diversió.

Pots reservar la teva plaça de pàrquing de manera anticipada

La Fira de Tots Sants de Cocentaina comptarà aquest any amb quatre zones de pàrquing a què es podrà accedir prèvia reserva. Per gestionar-lo s'ha habilitat una aplicació, que ja està disponible, amb accés a través de www.parkings.firadecocentaina.org mitjançant la qual es podran reservar les places de forma gratuïta i amb antelació. Amb el registre, a cadascuna de les quatre zones els usuaris tindran opció d'accedir a les promocions i descomptes de Fira d'un total de 200 comerços col·laboradors.

Les quatre zones disponibles estaran: a la zona Nord, el pàrquing de la pujada de Sant Cristòfol; a la zona Est, el pàrquing de Riera i el de Lorcha 4.4 ia la zona Sud, el del Poliesportiu. En total, prop de 1.000 places repartides a les quatre àrees d'aparcament on es podrà estacionar en horari de 09:00h fins a les 24:00h.

Pujar