elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La psicòloga contestana Stella Vicens llegirà el Privilegi de la Fira 2021 i Vicent Ramon l'autor del cartell que la representarà

La psicòloga contestana Stella Vicens llegirà el Privilegi de la Fira 2021 i Vicent Ramon l'autor del cartell que la representarà
  MÉS FOTOS
  La psicòloga contestana Stella Vicens llegirà el Privilegi de la Fira 2021 i Vicent Ramon l'autor del cartell que la representarà - (foto 2)

  La psicòloga clínica contestana Stella Vicens llegirà el Privilegi de la Fira de Tots Sants 2021. El pròxim 30 d'octubre, Vicens serà l'encarregada de llegir des del Palau Comtal, el Privilegi de celebració de la Fira atorgat als contestans pel rei Pere el Cerimoniós (II de València i IV d'Aragó), en 1346 i amb el qual cada any es realitza l'acte inaugural d'aquest esperat esdeveniment.

  La trajectòria professional de Stella Vicens ha estat vinculada des dels seus inicis a dues branques de la psicologia com són la Salut Mental i les Addiccions. És membre de la Societat Científica Socidrogalcohol de la Comunitat Valenciana i ha sigut presidenta autonòmica des de 2017 fins a 2020. Vicens ha impartit tallers, cursos, conferències i xerrades dirigides a professionals sanitaris, associacions i ONG, estudiants i població general. Participa en diversos projectes d'investigació, avalats per organismes oficials nacionals i internacionals, en el camp de les addiccions, la psicologia i la Salut Mental i és col·laboradora habitual en mitjans de comunicació.

  Actualment atén consultes privades com a Psicòloga Clínica a Cocentaina, forma part de l'equip de la Unitat de Salut Mental d'Ontinyent i realitza tallers de Biodanza, seguint el Sistema Rolando Toro. Segons ha explicat Stella Vicens, «mai se m'havia passat pel cap que poguera ser jo triada per a representar a la Fira de Cocentaina amb la lectura del Privilegi. Per descomptat que m'ha fet molta il·lusió. Tant l'alcaldessa com la regidora de Fira van aconseguir sorprendre'm amb l'anunci».

  La regidora de Fira, Eugenia Miguel, ha mostrat la seua satisfacció davant l'elecció, «l'any passat ja vam tindre dos lectores del Privilegi i ens vam proposar que aquest també fora una dona qui representara a tots els socarrats i socarrades en eixe moment tant especial. Stella té una trajectòria professional admirable, que ha sabut combinar mantenint les seues arrels al poble i demostrat que es pot arribar ben lluny vivint a Cocentaina».

  Un cartell per a celebrar el reencontre

  Vicent Ramon és l'autor del cartell que representa la Fira de Tots Sants 2021. Treballa com a dissenyador gràfic des de l'any 2000, i en 2003 crea el seu propi estudi de disseny a Bocairent (València), des d'on desenvolupa projectes d'entorn gràfic, principalment centrats en campanyes de comunicació, imatge gràfica, disseny editorial, identitat corporativa, il·lustració i publicitat.

  La seua obra ha sigut seleccionada en les Biennals del cartell de Bolívia en 2017, 2019 i 2021 en la categoria de cartells culturals editats i en les Biennals del Cartell de Mèxic en 2018 i 2020, en la mateixa categoria. Ha sigut guanyador de més d'un centenar de primers premis en concursos de disseny i de cartells per diferents parts del territori espanyol, entre els quals destaca el primer premi del cartell de Falles de València en 2015, les Fogueres de Sant Joan d'Alacant en diverses ocasions, així com altres cartells festius d'Alacant.

  Encara que el contingut de l'obra no es coneixerà fins divendres que ve, 1 d'octubre, data en la qual es realitzarà la presentació oficial de la Fira 2021, Vicent Ramon ha assenyalat que «és un cartell en el qual he volgut donar importància a les persones. Després d'un any molt difícil, ara de nou tenim coses a celebrar: celebrem el 675 aniversari de la Fira, celebrem també el reencontre amb totes aquelles persones que fa temps que no veiem. També he volgut retre homenatge a totes les persones que han visitat la Fira de Cocentaina al llarg d’aquests 675 anys».

  En l'actualitat, Vicent Ramon pertany a l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i entre els seus clients institucionals està la Generalitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València (València Turisme), la Diputació de València, la Diputació de Castelló, la Mostra de Cinema del Mediterrani de València i els ajuntaments de Las Palmas de Gran Canaria, Bocairent i Gandia, entre altres.

  Segons ha explicat l'autor del cartell «la Fira de Cocentaina, a més de ser una fira que he visitat moltes vegades des que era un xiquet, és una de les fires més importants del territori i poder ajudar a promocionar-la és per a mi un repte molt bonic. Moltes gràcies per la confiança en el meu treball».

  Eugenia Miguel ha assenyalat que «amb la presentació del cartell i la pregonera arranca un mes de preparatius intensos per a organitzar una Fira que torna a ser presencial, que es celebrarà de nou als carrers de Cocentaina, encara que dividida en dos caps de setmana per a garantir la seguretat de tots els assistents i que un any més, tots, contestans i visitants, puguen gaudir i conèixer un dels esdeveniments més estimats i arrelats de la Comunitat Valenciana».

  Pujar