23 de setembre de 2020 23/9/20

El Patronat Sagrat cor de Jesús celebra la seua festa a Cocentaina

  Una vegada passat el Corpus, Cocentaina es prepara per celebrar la festa del Sagrat Cor de Jesús, la festa del Patronat.

  Des que mossèn Eugenio Raduan iniciara aquesta devoció al poble Comtal, l’edifici del Patronat s’ha convertit en una seu on totes les setmanes hi ha activitat: els bonsais, la Pia Unió, el Cor de cambra Discantus, els júniors Generació Oberta… el Patronat és una seu d’encontre cristià i amb el pas del temps, s’ha mantingut aquesta dedicació per a grans, joves i menuts.

  Tant és així, que tots els dissabtes, el Patronat obri les seues portes per a que els més menuts juguen a futbol, aprenent això sí, els valors de l’esport i sense cap competitivitat. Com que la demanada de xiques era gran, fa poc ha començat a formar-se un grup de xiquetes de handbol amb l’entrenament d’algunes de les jugadores del club handbol de Muro.

  Tot l’any hi ha activitat al Patronat, però la setmana que ve, es tindrà molt present al percussor del Patronat gràcies a la festivitat del Sagrat Cor de Jesús.

  Un any més, la junta directiva presidida per Jordi Boyero ha preparat una intensa setmana plena d’actes per a tots els públics, perquè el Patronat, quan obri les portes ho fa per a tots, sense distinció d’edat.

  De nou tindrem música, cinefòrum i teatre amb el Grup de teatre del Patronat. Al díptic podeu veure tota l’activitat programada.

  El dia gran serà, sens dubte, el divendres 28, amb la participació dels xiquets i xiquetes que han pres la 1ª Comunió en aquest 2019. Després de l’Eucaristia tindrà lloc la processó on els portadors del Sagrat Cor de Jesús son els propis comuniants i comuniantes.  Finalitzada la processó es procedirà a l’entrega de trofeus de les competicions, la dansada per part del grup de dansetes del Patronat i l’homenatge a Ernesto Ferrándiz i Pep Jordà, per tots els anys de perntanyença al Patronat i al Contestano CD pels seus 100 anys d’història. En definitiva una festa del poble, per al poble i amb els fons del Sagrat Cor de Jesús, el Patronat que en 2022 complirà 100 anys de servici als contestans i contestanes.

  Pujar