4 de desembre de 2020 4/12/20

Mireia Estepa trasllada les necessitats industrials valencianes al president de la Generalitat Valenciana

Mireia Estepa trasllada les necessitats industrials valencianes al president de la Generalitat Valenciana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mireia Estepa trasllada les necessitats industrials valencianes al president de la Generalitat Valenciana - (foto 2)

  Dissabte alguns membres de l’executiva de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), entre ells l’alcaldessa contestana, Mireia Estepa, es reunien amb el President de Generalitat per traslladar-li les necessitats dels pobles valencians i oferir els recursos locals per fer front a les conseqüències del coronavirus.

  A la cita es van reunir alcaldes i alcaldesses de tots els signes polítics i els presidents de les diputacions provincials, així com el secretari autonòmic de Cohesió Territorial i el director general d’Administració Local.

  Mireia Estepa, va ser l’encarregada de parlar sobre el sector industrial valencià, per a la qual cosa es va posar en contacte amb diferents associacions empresarials de la Comunitat Valenciana «per poder tindre una visió més autonòmica d’allò que necessiten del govern». Entre algunes de les peticions que va traslladar l’alcaldessa contestana es trobaven:

  • La urgència de les empreses per cobrar les subvencions de comerç o de l’IVACE de 2019.
  • La voluntat d’algunes empreses de fer test massius als seus empleats.
  • Un pla de suport empresarial que contemple no sols 2020 sinó també 2021 per facilitar la recuperació econòmica dels mercats.
  • La preocupació de pares i mares que han d’anar a treballar i no poden deixar als seus fills amb els iaios, amb la proposta de que tornen a l’escola a fer activitats lúdiques amb un reforç d’infraestructures i personal que els ajuntaments podrien oferir per reduir l’aforament dels centres educatius oberts sols a menors que no tingueren possibilitat de ser cuidats per un adult.
  • La necessitat d’un marc jurídic que permeta als ajuntaments ajudar econòmicament als negocis sense haver d’assumir un informe de legalitat en contra.

  Estepa també va voler fer una petició personal «el reconeixement a totes les empreses valencianes que han sabut reconvertir el seu objecte de treball per a produir material sanitari: teixits homologats per a mascaretes de la zona del Comtat i la Vall d’Albaida; empreses de plàstic d’Ibi, sector sabater i moltes més arreu del territori valencià.»

  La reunió finalitzava dos hores després del seu inici amb les paraules de Ximo Puig que agraïa l’esforç dels ajuntaments, administració més propera al ciutadà, i de tot el poble valencià pel seu esperit fort, valent i madur.

  Pujar