19 de gener de 2021 19/1/21

Mireia Estepa i Arnaldo Dueñas sol·liciten PANGEA i el projecte Somriures per a la mancomunitat l’Alcoià-Comtat a la Conselleria d’Inclusió

Mireia Estepa i Arnaldo Dueñas sol·liciten PANGEA i el projecte Somriures per a la mancomunitat l’Alcoià-Comtat a la Conselleria d’Inclusió - (foto 1)

  El 31 de gener l’alcaldessa de Cocentaina, el gerent de la Mancomunitat l’Alcoià-Comtat i la treballadora social de Cocentaina es van reunir amb el secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat, Alberto Ibáñez, per traslladar-li dos projectes fonamentals per a les comarques: PANGEA i Somriures.

  Pel que fa a l’oficina PANGEA la proposta que Mireia Estepa li va traslladar al secretari autonòmic va ser la possibilitat d’unir la subvenció de mitja jornada per a la contractació de personal que li correspon a Cocentaina a la que li correspondria a la de tots els pobles de la mancomunitat, exceptuant Alcoi. Estepa defén que «amb aquest plantejament guanyem tots, ja que els pobles amb menys número d’habitants no tenen dret a aquest servei i Cocentaina oferix sumar el mig que li correspon al total de la mancomunitat per poder tindre una persona contractada a jornada completa que done servei a tots els municipis». El total d’habitants als quals es podria donar servei amb el plantejament de l’edil contestana ascendix a 32.629, dels quals, uns 11.700 corresponen a la capital del Comtat. El gerent de la mancomunitat, Arnaldo Dueñas, va acudir també a mostrar l’interés de l’entitat supramunicipal en tindre un agent PANGEA per tal de garantir que la població migrant del Comtat i l’Alcoià estiga ben informada i la inclusió siga total. Per la seua part, Alberto Ibáñez es va comprometre a fer-ho possible en 2021, una excel·lent notícia per als pobles de la mancomunitat.

  Respecte al projecte Somriures, Dueñas i Estepa van traslladar les dificultats i l’escassetat de recursos per a les persones amb diversitat funcional que acaben l’etapa educativa als 21 anys, tot contrastat amb les dades que va aportar la treballadora social amb l’informe de la situació de les famílies de Cocentaina. El secretari autonòmic es va comprometre a reunir-se amb l’associació Somriures i visitar personalment l’edifici, que l’ajuntament de Benimarfull ha posat a disposició del projecte Somriures,  per què els tècnics de Conselleria el valoren, visita que es produirà a finals d’abril o principis de maig. Tanmateix, l’alcaldessa contestana li va exposar la possibilitat que el seu poble disposara d’un pis tutelat per a persones amb diversitat funcional, un habitatge que seria adquirit per l’ajuntament però que cediria a Conselleria per a la seua gestió, proposta que

  serà objecte d’estudi per part del secretari Ibáñez. Mireia Estepa i Arnaldo Dueñas feien una valoració molt positiva de la resposta a una futura possible col·laboració entre Conselleria, la mancomunitat Alcoià-Comtat i Somriures, «és vital la implicació de la Conselleria en tot aquest  necessari i preciós projecte que proposa Somriures i confiem que si les tres entitats treballem juntes podrem crear recursos fonamentals per què el projecte vital d’aquestes persones passe per la felicitat, el reconeixement dels seus drets i la inclusió plena», comentava l’alcaldessa de Cocentaina.

  Pujar