24 de setembre de 2020 24/9/20

Llum verda a la 1a fase d’Edificant per a la construcció del nou Bosco

Llum verda a la 1a fase d’Edificant per a la construcció del nou Bosco - (foto 1)

  L'Ajuntament de Cocentaina ha rebut la confirmació per part de la Conselleria d'Educació per a adherir-se al Pla Edificant i poder, així, assumir el procediment de construcció del nou Col·legi Públic Sant Joan Bosco. Recordem que fa uns mesos el consistori i la comunitat educativa del Bosco van rebre la demolidora notícia que confirmava que el projecte redactat per CIEGSA (empresa creada pel Partit Popular per a la construcció de les infraestructures educatives) no era vàlid i que, per tant, la unificació de l'escola sofria un nou retard després de 29 anys de reivindicacions.

  Enfront d'açò, el govern socialista contestà va decidir agafar les regnes de la situació i sol·licitar la seua adhesió al Pla Edificant de la Conselleria per a poder assumir amb els tècnics de la casa tots els processos administratius i acurtar els terminis. Mentrestant, va ser el Consell Escolar del Bosco qui es va reunir, a petició de l'Alcaldessa, per a decidir desestimar del tot el projecte de CIEGSA (opció recomanada pels tècnics de la Conselleria) i plantejar la construcció del nou centre des de zero.

  Com déiem a l'inici, en aquest moment l'Ajuntament de Cocentaina ja ha rebut la primera confirmació pertinent per part de la Conselleria d'Educació i té totes les facultats per a iniciar els tràmits perquè el nou centre siga una realitat com més prompte millor. El Govern socialista de Cocentaina s'ha fixat com a "prioritat absoluta" la consecució d'aquest Pla Edificant que suposarà la construcció del nou Bosco i, recordem, també una millora substancial en l'accessibilitat del Real Blanc (amb la instal·lació d'un nou ascensor). És per això que els tècnics municipals treballen ara bolcats en la realització de la memòria valorada necessària dels dos projectes, quedant a l'espera de què la Conselleria d'Educació remeta al consistori el mapa de necessitats definitiu del bosco. No obstant això, s'està avançant la feina amb el programa provisional que ja es tenia amb la intenció de no perdre ni un minut més en tot aquest assumpte.

  Des de l'equip de govern es mostren convençuts que és el moment de destinar tots els esforços possibles per tal d'aconseguir que la construcció del nou edifici del Bosco no haja d'esperar a un calaix ni sofrir més retards innecessaris. "Més de 29 anys de reivindicacions ja són massa i el projecte mereix ser una prioritat indiscutible en les agendes del consistori. Som totalment conscients que aquesta dedicació absoluta per al Bosco pot ocasionar que altres projectes que teníem al cap hagen d'esperar algun temps, però considerem que és de justícia social que la comunitat del Bosco tinga una escola unificada i nova com més prompte millor, és urgent", apuntava l'alcaldessa Mireia Estepa.

  En aquest moment s'inicia una nova etapa en la qual l'Ajuntament de Cocentaina serà l'administració encarregada de vetllar pel compliment dels terminis, després d'anys de lluita enfront de tots els estaments de la Conselleria d'Educació perquè aquesta unificació del Bosco fora una prioritat a nivell autonòmic. En aquest sentit, des de Cocentaina han trobat a faltar implicació i interés per part del Conseller d'Educació, el membre de Compromís Vicent Marzà.

  Pujar