24 de setembre de 2020 24/9/20

L'equip de Govern presenta el projecte d'accessibilitat del Real Blanc a la directiva escolar

    L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa es va reunir ara fa uns dies amb la directora del CEIP Real Blanc per tal de presentar formalment el projecte de millora de l'accessibilitat a l'escola pública contestana. En aquest encontre també van estar presents el regidor d'Obres i Serveis Marcos Castelló, l'arquitecte tècnic municipal, així com altra membre de l'equip directiu del Real Blanc. Recordem que aquest projecte inclou la instal·lació d'un ascensor i la modificació de la porta principal d'accés al centre, dues actuacions que milloraran de forma substancial l'accessibilitat del Real Blanc i que comptaran amb un pressupost, en una primera aproximació, d'uns 53.000 euros.

    Aquest projecte estarà inclós dins del Pla Edificant impulsat per la Generalitat Valenciana, un marc legal nou mitjançant el qual els ajuntaments assumeixen les competències per a fer-se càrrec de les millores en infraestructures educatives.

    Naturalment, amb el suport econòmic de l'administració autonòmica que segueix sent l'encarregada de les infraestructures educatives. En el cas de Cocentaina, aquest Pla Edificant comprendrà la millora en l'accessibilitat del Real Blanc i la unificació del Bosco. Seguint amb les fases que marca Edificant, el Real Blanc exposarà aquest projecte al seu Consell Escolar, l'alcaldessa i regidora d'Educació, Mireia Estepa, farà el mateix en el Consell Escolar Municipal, i la proposta també passarà pel Plenari del 22 de març. Si tots aquests procediments resulten favorables, i juntament amb la memòria tècnica valorada, serà la Conselleria d'Educació qui resolga si aquest projecte es pot portar avant, completant així la segona fase del Pla Edificant. Si Conselleria accepta aquesta proposta per a millorar l'accessibilitat del Real Blanc, una vegada més serà el Plenari Municipal de Cocentaina l'òrgan que determine demanar finalment les competències legals per a iniciar la licitació de les obres.

    Mireia Estepa, regidora d'Educació, s'ha mostrat molt il·lusionada per veure com s'avança en un projecte tan important com és aconseguir que el CEIP Real Blanc siga per fi accessible. "Tindre una porta principal accessible és el mínim que s'ha d'exigir a una infraestructura educativa, ara amb el vistiplau de la comunitat educativa i de la resta dels representants de l'Ajuntament de Cocentaina esperem comptar amb tot el necessari per a complir tots els requisits, seguir tots els passos i aconseguir que les obres comencen com més prompte millor. Es tracta de tindre una escola on tot l'alumnat puga aprendre sense cap tipus de barrera i en aquesta línia estem treballant fortament", apuntava Estepa.

    Pujar