24 de setembre de 2020 24/9/20

L’Ajuntament invertix 30.000€ en les escoles públiques municipals

L’Ajuntament invertix 30.000€ en les escoles públiques municipals - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament invertix 30.000€ en les escoles públiques municipals - (foto 2)

  Durant l'últim trimestre de 2017 l'Ajuntament de Cocentaina va destinar 30.000€ del romanent per a fer les actuacions que el CEIP Real Blanc, el Sant Joan Bosco i l'Escola d'Adults FPA Beniassent li van transmetre a la regidora d'Educació, un total de 10.000€ per centre.

  El Real Blanc va decidir instal·lar una marquesina a l'entrada de l'edifici per millorar l'accés els dies de pluja i evitar que l'alumnat es banye, a més del canvi de tres portes d'emergència que durant aquestes setmanes seran substituïdes per altres noves que garantisquen una millor evacuació de l'edifici en cas d'urgència. Per la seua banda, el Bosco també ha instal·lat dos marquesines al Bosco I i ha comprat ordinadors portàtils. Pel que fa a la FPA les actuacions han sigut tres: s'ha reparat i polit el pis, s'ha pintat l'aula de ioga i s'han adquirit estors i cortines per a algunes classes.

  La intenció de la regidoria d'Educació, encapçalada per Mireia Estepa, ha sigut el millorar l'estat de les escoles en allò que els centres han triat i comenta que "pensem que és important seguir fent inversions en el manteniment de les nostres instal·lacions, especialment, quan en elles estan desenvolupant-se i aprenent els xiquets i xiquetes que són el futur del poble i les persones adultes a qui la societat contestana té molt a agrair-los" i afegix que "a finals de l'estiu es va parlar amb les directores i director dels centres públics municipals i han sigut elles i ell qui han decidit en què volien que l'Ajuntament invertira els 10.000€ que vam destinar a cada escola, ja que considerem que són qui millor coneixen les necessitats del seu alumnat".

  A banda dels 30.000€ provinents del romanent, l'escola del Bosco i la del Real Blanc van vore la seua seguretat millorada en desembre amb la instal·lació d'un sistema d'alarmes per evitar robatoris.

  Pujar