elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Cocentaina inverteix 58.000 euros en la substitució de 118 lluminàries de baix consum al Ferrocarril i Ronda Sud

L'Ajuntament de Cocentaina inverteix 58.000 euros en la substitució de 118 lluminàries de baix consum al Ferrocarril i Ronda Sud
  • En els últims tres anys s'han canviat fins a 565 punts de llum en tot el municipi i pedanies

L’Ajuntament de Cocentaina, mitjançant la Regidoria d'Obres i Serveis, segueix treballant de la mà de l'IVACE per tal substituir lluminàries antigues (vapor de mercuri, 150w) per punts de llum de baix consum (led, 40w) en tot el municipi. En total, entre l'actuació realitzada a l'avinguda del Ferrocarril i a la Ronda Sud del poble s'han canviat al voltant de 118 punts de llum. Aquesta actuació s’ha portat avant a través d'una subvenció del IVACE, que ha assumit el 50% del pressupost, valorat en 58.000 euros. L'altre 50% ha sigut assumit pel mateix Ajuntament de Cocentaina amb fons propis. Aquesta actuació permetrà un estalvi energètic de 26.345'9 kWh i un estalvi econòmic de 4.613,58 euros.

Marcos Castelló, regidor d'Obres i Serveis, explica a més que aquesta actuació en matèria d'il·luminació s'ha complementat amb altres millores en aquestes mateixes zones com la millora en el mobiliari urbà en la Ronda Sud o l'eliminació de barreres arquitectòniques en l'avinguda del Ferrocarril, “optimitzant al màxim els recursos propis i aprofitant també les subvencions a les quals podem optar”, ha dit el regidor.

Des de l'Ajuntament de Cocentaina afirmen que l'energia que actualment es consumeix al poble (enllumenat públic i edificis municipals) és “energia verda”, el que significa que tota aquesta energia es genera a través d'energies alternatives, “és més cara però més sostenible”, apunten des del consistori. A més, recorden que en les actuacions que s'han realitzat en els últims tres anys s'han canviat un total de 565 punts de llum, amb una reducció energètica de 150.000 kw/h i un estalvi econòmic d'uns 15.000 euros.

Pujar