elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Cocentaina inicia les obres per al monument a la Mare de Déu del Miracle

L’Ajuntament de Cocentaina inicia les obres per al monument a la Mare de Déu del Miracle

    Pocs dies abans de finalitzar l’any 2020 s’han iniciat les obres d’adequació per poder ubicar el monument a la Mare de Déu del Miracle a la plaça Cardenal Ferris (plaça de l’església de Santa Maria).

    Aquesta remodelació de la part central de la plaça consistirà en l'eliminació de l’actual assortidor i en la construcció d’una plataforma pavimentada amb gespa artificial i perimetrada amb cantells que donarà suport al monument per tal de commemorar el V Centenari del Miracle de les Llàgrimes.

    Amb un pressupost de 10.000 € l’ajuntament contestà correrà amb la despesa de l’adequació de la plataforma que finalitzarà amb la col·locació del monument a la Mare de Déu escollit per la Comissió del V Centenari, qui ha dedicat molt de temps i esforç a aquesta proposta. El monument també compta amb la subvenció de l’ajuntament que per a 2019 va pressupostar 60.000€ per als actes i activitats programades per dita comissió, i que en 2020 destina 40.000€ per a subvencionar la finalització de l’any sant de la patrona. A més d’aquests 100.000€ subvencionats a la Comissió del V Centenari de la Mare de Déu del Miracle, l’ajuntament de Cocentaina s’ha fet càrrec d’altres despeses  com aquesta obra (10.000€), el trasllat i assegurança per a la restauració del Paolo di Mattei (1.500€), la seguretat i tall de carrers per a la romeria de la Mareta per tot el terme (més de 8.000€), lloguer de pantalla per a la retransmissió de la missa de l’any sant (1.000€), etc. Un suport ferm de la corporació a tots els actes de la patrona de la localitat que culminarà amb la col·locació del monument a la Mare de Déu del Miracle, les obres del qual acabaran a principis de 2021.

    Pujar