elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Cocentaina continua apostant per revitalitzar el nucli antic

L'Ajuntament de Cocentaina continua apostant per revitalitzar el nucli antic

    L’Ajuntament de Cocentaina manté la seua ferma aposta per recuperar el nucli antic de la població i per aquest motiu el consistori local ha llançat una nova edició de les ajudes per a la rehabilitació de façanes. En aquesta ocasió s’han reservat un total de 25.000 euros del Pressupost Municipal per a subvencionar totes les actuacions que sol·liciten els veïns del municipi. Des de l'Ajuntament contestà s'ha informat que aquesta partida es podria veure incrementada en el cas que hi haja una elevada demanda de peticions. El regidor d'Hisenda, Marcos Castelló, recorda que aquesta línia de subvencions es complementa amb la destinada a la reparació de cobertes al centre històric, de la que pròximament eixirà convocatòria.

    A més, Castelló recorda que les ajudes per a adequar les façanes del centre històric van començar a materialitzar-se a partir de l’any 2008 i remarca que fins al moment s’han invertit més d’1'5 milions d’euros en aquest projecte, “una xifra que es tradueix en actuacions en més de 140 habitatges de la nostra població. A més, en les últimes anualitats hem ampliat les convocatòries a aquells immobles amb una antiguitat superior a quaranta anys i fins i tot s’han realitzat intervencions en les pedanies. Són unes ajudes que, a banda de contribuir a embellir el nucli antic, aposten per la promoció econòmica, ja que reverteixen en el sector de la construcció local. Aquests són dades i fets reals i no paraules”, assenyala el regidor de l'àrea.

    Des de l’Ajuntament de Cocentaina recorden que el termini per a presentar les sol·licituds s'ha ampliat fins al 14 de juny i s'informa que tots aquells interessats a adherir-se a les ajudes, ajudes que poden arribar fins al 95% depenent de la capacitat econòmica familiar, o en obtenir més informació d'aquestes, poden passar pel SIC (Servei d'Informació al Ciutadà), el Departament d'Urbanisme o l’oficina de la tècnica de patrimoni. Tots els detalls d’aquesta nova convocatòria d’ajudes també es poden consultar al portal web de l'Ajuntament de Cocentaina.

    Pujar