23 de novembre de 2020 23/11/20

L'Ajuntament de Cocentaina fa un balanç positiu de la presència del municipi en FITUR

L'Ajuntament de Cocentaina fa un balanç positiu de la presència del municipi en FITUR - (foto 1)

  L'Ajuntament de Cocentaina fa un balanç molt positiu de totes les accions que s´han portat a terme durant els darrers dies per a promocionar els atractius turístics del municipi dins de la Fira Internacional del Turisme (FITUR) celebrada a Madrid. El nostre poble ha tornat a estar inclòs a l'estand del Patronat de Turisme Costa Blanca, depenent de la Diputació Provincial d'Alacant, i ha reforçat enguany la seua presència apostant per la difusió de les nostres tradicions, especialment la Fira de Tots Sants i les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir.

  A banda d'oferir informació a través de fullets i vídeos promocionals, el passat divendres es va fer una presentació de la Fira de Tots Sants i es va a donar a conèixer que la 672 edició de la mateixa tindrà lloc aquest 2018 entre l'1 i el 4 de novembre. L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, i la regidora de Fira, Mariona Carbonell, van desgranar els trets diferenciadors de la Fira, les seues característiques, totes les novetats i sectors que ofereix cada any al visitant i el seu impacte econòmic i turístic. S'ha de recordar, per exemple, que l'última edició de la Fira -celebrada entre  l'1 i el 5 de novembre de 2017- va reunir a quasi mig milió de visitants, superant així tots els rècords aconseguits en les darreres edicions.

  Per altre costat, cal destacar la gran acollida que va tindre el dissabte 20 de gener la presència de la Filà Bequeteros en la desfilada de les festes de la província d'Alacant, organitzada per Costa Blanca, i que va servir per promocionar les nostres Festes de Moros i Cristians pels carrers del centre de Madrid. Aquest acte va aconseguir portar la Festa contestana mes enllà de les nostres fronteres, ja que la participació dels Bequeteros ha generat un gran impacte mediàtic gràcies a la difusió que s'ha fet d'aquesta desfilada a través de les retransmissions en directe realitzades per la Televisió, Internet i les Xarxes Socials, o la cobertura oferida pels mitjans de comunicació.

  Mireia Estepa, ha qualificat d'èxit tot el que s´ha fet enguany perquè la població haja estat present a FITUR: “Han valgut molt la pena tots els esforços que s'han fet per a portar el nom de Cocentaina mes enllà de les nostres comarques i per tota Espanya. Aquest tipus d'acció sempre suposen una inversió positiva que ens fa alimentar també eixe orgull de ser contestanes i contestans”, ha destacat. També el regidor de Turisme, Antonio Hernández, ha incidit l'interès que ha despertat la presència de Cocentaina en FITUR: “Hem fet molt bona difusió, tant amb aquestes accions més concretes com, d'una forma més extensiva, donant a conèixer Cocentaina amb tots els seus potencials. Per exemple, amb una campanya concreta aprofitant l'arribada de la Setmana Santa, o amb una altra forma de visitar l’entorn contestà: el cicloturisme, un nou vesant de fer turisme que uneix l’àmbit esportiu i de riquesa cultural que permetrà conèixer les pedanies al voltant de Cocentaina. Esta iniciativa se suma a l’habitual acció promocional de Cocentaina de visites guiades teatralitzades a través del seu patrimoni i de la ruta dels castells. Però la  guinda del pastís aquesta edicó ha sigut la participació en la desfilada de Costa Blanca on els Bequeteros han representat molt dignament la nostra Festa”, afirmava el regidor. Per últim, la regidora de Fira, Mariona Carbonell, ha assegurat que tot el que s'ha fet per promocionar el certamen comercial a FITUR suposa també donar passos per aconseguir una futura declaració com a Festa d'Interés Turístic Internacional: “Estem molt contentes perquè hem donat molta informació sobre la Fira de Tots Sants. Molta gent ens han preguntat i hem tractat de donar tots els detalls a nivell informatiu però també visual amb la projecció d'imatges molt potents i emocionals”, ha conclòs.

  Després de la participació de Cocentaina a FITUR, l'Ajuntament seguirà portant a terme més iniciatives per a seguir potenciant tot el que ofereix el municipi en quant a patrimoni, natura, festes, tradicions, gastronomia o cultura.

  Pujar