10 de desembre de 2019 10/12/19

Gran esdeveniment per celebrar la declaració d’Interés Turístic Internacional de la Fira de Tots Sants

Gran esdeveniment per celebrar la declaració d’Interés Turístic Internacional de la Fira de Tots Sants - (foto 1)

  L’Ajuntament de Cocentaina realitzarà un gran esdeveniment per a celebrar amb tots els contestans i les contestanes que recentment la Fira ha sigut nomenada d’Interés Turístic Internacional. Aquest tindrà lloc el diumenge 12 de maig a la plaça del Pla de la Font.

  Des de les 9h del matí i fins a les 14h es recrearan els sectors més tradicionals de la Fira de Tots Sants, es celebrarà el típic esmorzar de l’1 de novembre de les Mestresses de Casa i es comptarà amb la col·laboració del grup de Danses Cocentaina i la Colla Mal Passet. Per descomptat, hi haurà una xicoteta representació d’una de les arrels de la Fira: la fira cavallar, així com hi haurà espai per a la Fira dels més menuts de casa amb animacions i jocs.

  Des de l’Ajuntament de Cocentaina s’han decidit a celebrar aquest fet «perquè és un nomenament històric, som l’única Fira d’aquest tipus de tota Espanya amb declaració d’Interés Turístic Internacional i volem celebrar-ho amb totes les persones del poble que fan que cada any Cocentaina siga capital de comerç, cultura, tradició i oci», apuntava l’alcaldessa, Mireia Estepa. La regidora de Fira, Mariona Carbonell es sumava a aquestes paraules i explicava que «aquest reconeixement arriba després de molt de treball i pensem que cal celebrar la declaració amb el poble perquè és fruit del seu esforç».

  Des de l’Ajuntament de Cocentaina s’anima a totes les persones a acudir aquest diumenge a partir de les 9h al Pla de la Font per a celebrar tots junts que la Fira de les fires ha estat declarada d’Interés Turístic Internacional.

  ocultar
  Gran esdeveniment per celebrar la declaració d’Interés Turístic Internacional de la Fira de Tots Sants
  Pujar