elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El govern contestà treballa per a captar Fons Europeus

El govern contestà treballa per a captar Fons Europeus

  La passada setmana es va dur a terme una reunió entre el Servei d’Orientació en Projectes Europeus de la FVMP «Pont a Europa», representada per la contestana Sara Portela i l’alcaldessa de Cocentaina, junt a les regidores d’Urbanisme i Hisenda.

  L’objectiu fonamental és buscar totes les línies de finançament, sobretot per potenciar i millorar el nucli antic de la localitat mitjançant el «Pla Barris», una de les línies que aquest consistori vol dur endavant, ja que a banda de la col·laboració entre propietari i ajuntament està l’opció de reurbanitzar alguna de les zones que es troben actualment en degradació.

  A banda, hi ha diverses línies per les quals l'Ajuntament també vol apostar mitjançant els fons europeus per l’eficiència energètica, l’accessibilitat d’edificis públics i millora de zones de comercials. Tot aquest treball s’està iniciant amb una empresa especialitzada en aquest àmbit de les ajudes europees.

  Mariona Carbonell, regidora d’Hisenda, comenta que «som conscients que encetem un llarg camí amb diversos projectes per portar-los a terme amb el finançament europeu, ja que són tramitacions i gestions costoses, però que portaran millores, tant per als contestans i contestanes com per a la localitat en general a llarg termini».

  Paral·lelament a tots aquests tràmits, s’està elaborant el «Pla Anti Frau» per a l'Ajuntament de Cocentaina, requisit indispensable per a l’obtenció de finançament europeu.

  Pujar