elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La festa dels Nanos de Cocentaina opta a ser d'Interés Turístic Local

La festa dels Nanos de Cocentaina opta a ser d'Interés Turístic Local

    Completats els tràmits de la sol·licitud per a la declaració, s’espera que aquesta siga atorgada per la Conselleria de Turisme en els pròxims mesos.

    La Festa dels Nanos, tradició d’origen remot que es celebra exclusivament a Cocentaina i la qual ha estat mantinguda majoritàriament pel veïnat del barri del Raval de Cocentaina, opta a ser declarada com a Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana després de la declaració presentada pel grup PSPV-PSOE al plenari del passat dia 24 de setembre. L’aprovació pel ple era necessària per a completar l’expedient que serà valorat per part de la Conselleria de Turisme per tal d’aconseguir aquest reconeixement en els pròxims mesos.

    Després d’aconseguir fa uns mesos aquest mateix reconeixement per a les Festes de la Mare de Déu, els departaments de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Cocentaina han treballat de forma conjunta per tal de recollir tota la documentació necessària que justifique aquesta declaració. En aquest sentit, s’ha fet una important recopilació d'articles i retalls de premsa, des de 1985 fins hui dia, recopilats a la Biblioteca Municipal, i que il·lustren molt bé el significat de la festa i ajuden a justificar la candidatura dels Nanos, posant en relleu la seua originalitat, l’antiguitat i la repercussió mediàtica.

    El regidor de Turisme, Iván Jover, ha destacat la importància d’aconseguir aquesta declaració: «les regidories de Tradicions, Cultura i Turisme estem treballant conjuntament per a aconseguir diferents declaracions d’interés turístic per a les nostres festes i tradicions amb l’objectiu clar de potenciar la promoció de les nostres festivitats locals com a reclam turístic, ja que aquestes tenen una especial singularitat i pensem que cal protegir-les, potenciar-les i donar-les a conéixer més enllà de l’àmbit estrictament local».

    Pujar