elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Consellera d’Agricultura es reunix en Cocentaina amb l’alcaldessa i altres representants municipals i empresarials

La Consellera d’Agricultura es reunix en Cocentaina amb l’alcaldessa i altres representants municipals i empresarials
  MÉS FOTOS
  La Consellera d’Agricultura es reunix en Cocentaina amb l’alcaldessa i altres representants municipals i empresarials - (foto 2)

  La Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Transició Ecològica, Mireia Mollà, visitava ahir Cocentaina cridada per l’alcaldessa de la vila comtal, Mireia Estepa, per a mantindre una reunió amb representants municipals i empresarials.

  A l’arribada al municipi, la Consellera signava al llibre d’or i dedicava a Cocentaina paraules com: «un poble ple d’història viva, un referent per a totes i tots i trencant fronteres, una senya d’identitat de cultura i bon treball».

  Tot seguit es produïa la reunió de la Consellera i l’alcaldessa amb els representants de l’EDAR dels Algars, la mancomunitat Font de la Pedra i la cooperativa d’usuaris: alcaldes de l’Alqueria i Muro, regidor d’Alcoi, regidora de Medi Ambiet de Cocentaina, president d’ATEVAL, representants empresarials de la zona i l’enginyer municipal de Cocentaina.

  La importància de l’encontre radicava en la preocupació de tots els agents en la renovació del conveni amb l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) i en el nou preu de l’aigua reciclada. Aquest preu que es fixarà en el nou conveni, que cal signar a finals d’octubre, implica un increment alt del preu de l’aigua reciclada, fet que va despertar les queixes dels ajuntaments i dels empresaris de la zona fa 8 mesos. És per això, que li s’ha traslladat a Mireia Mollà la voluntat de fer ús d’aigua reciclada però a un preu que faça atractiva la seua reutilització, afavorint així que l’aigua tinga més vides i que els recursos hidrogràfics naturals s’exploten el menys possible.

  La Consellera ha entés la demanda i ha emplaçat a tots i totes les presents a altra reunió en setembre per parlar en xifres concretes del preu a fixar, un possible consens que afavorirà a tots: empresaris, pobles i medi ambient.

  L’alcaldessa, Mireia Estepa, ha dit que «és un honor que la Consellera es trasllade al nostre poble a reunir-se amb tots els agents implicats en aquesta sol·licitud i que espera que en setembre es puga arribar a un acord».

  Pujar