elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Consellera d’Agricultura acudix a Cocentaina per parlar de les EDAR i l’alcaldessa li trasllada la problemàtica de la benzinera

La Consellera d’Agricultura acudix a Cocentaina per parlar de les EDAR i l’alcaldessa li trasllada la problemàtica de la benzinera

  La Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el gerent de l’EPSAR, Augusto Montamarta, visitaven ahir Cocentaina per reunir-se, com ja va fer a finals de juliol, amb els representants de l’EDAR dels Algars, la mancomunitat Font de la Pedra i la cooperativa d’usuaris: alcaldes de Cocentaina, l’Alqueria i Muro, regidor d’Alcoi, regidora de Medi Ambient de Cocentaina, president d’ATEVAL i alguns representants empresarials de la zona.

  En la reunió del 27 de juliol els implicats van transmetre la seua preocupació per la renovació del conveni amb l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) i el nou preu de l’aigua reciclada, una qüestió que Mollà va quedar que estudiaria per donar resposta. Per aquest motiu tenia lloc aquesta reunió on la Consellera anunciava que el conveni actual anava a prorrogra-se 4 anys més i que mentrestant totes les parts treballarien en la confecció d’un nou acord que fóra just per a totes.

  Avui dimarts tindran lloc les comissions on es prorrogaran els respectius convenis que caducaven en octubre d’aquest any.

  La notícia ha tingut una molt bona acollida entre els representants i l’alcaldessa de Cocentaina li deia a la Consellera que «agraïm enormement la sensibilitat i la serietat amb què ha treballat aquest tema i la solució oferida, ara s’obri un temps de 4 anys que serà molt important per definir el nou conveni que volem establir, un conveni que siga just i que afavorisca al màxim la sostenibilitat».

  Durant la reunió, Mireia Estepa, preguntava també per l’estat de la licitació de la 2a fase de l’ús terciari de l’EDAR dels Algars, fet que possibilitarà la utilització d’aigua reciclada a les indústries i al poble. El gerent ha explicat que esperen tindre l’obra adjudicada per a finals de desembre de 2020 i que el seu període d’execució serà d’un any aproximadament.

  Altrament, l’alcaldessa i la regidora d’Urbanisme, han aprofitat l’ocasió per demanar-li que treballen per un canvi de la legislació d’hidrocarburs i li han exposat la problemàtica de la nova benzinera que vol instal·lar-se en Cocentaina. En resposta, Mireia Mollà s’ha compromés en estudiar la qüestió, ja que al Congrés dels Diputats està a punt d’arribar una modificació d’alguns punts d’aquesta llei.

  Pujar