elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís: "L’Ajuntament de Cocentaina continua perdent oportunitats i no presenta cap projecte a les subvencions contra el canvi climàtic"

  • El Col·lectiu-Compromís denuncia que l’equip de govern no ha presentat cap projecte a les ajudes contra el canvi climàtic de la Conselleria de Medi Ambient i lamenten que “l’equip de govern no té projecte de poble ni rumb”.

L’Ajuntament de Cocentaina "ha perdut l’oportunitat de rebre fins a 200.000 euros i un 90% de subvenció per a projectes vinculats amb la lluita contra el canvi climàtic". En paraules del portaveu del Col·lectiu-Compromís, Jordi Pla, afirma que “Cocentaina perd altre tren d’oportunitats. Aquest equip de govern amb 12 alliberats ni està ni se li espera”.

“No podem perdre oportunitats. I més ara, amb les institucions bolcades oferint recursos als ajuntaments. Aquest equip de govern no té projecte de poble ni cap rumb. I les conseqüències les paga el poble. Estem perdent el tren de les oportunitats. I això és renunciar al futur de Cocentaina. Des del Col·lectiu-Compromís no ens conformem i volem fer del poble un poble d’oportunitats i amb futur”, afirma Pla.

Per últim, des del Col·lectiu-Compromís s’explica que aquestes ajudes contra el canvi climàtic serien positives per a Cocentaina per mitigar els efectes negatius del canvi climàtic i per fer de Cocentaina un poble del segle XXI.

Cal recordar que aquestes ajudes de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana eren per a:

-       Integració del canvi climàtic i infraestructura verda en la planificació i gestió urbanística i intervencions en l’espai urbà

-       Adaptació d’edificis públics per a previndre l’excés de calor i millorar l’eficiència energètica.

-       Obertura de «refugis climàtics», equipaments que mantenen temperatures apropiades, oberts a l’ús públic en períodes de calor excessiva.

-       Aplicació de solucions basades en la naturalesa orientades a laprevenció de riscos associats al canvi climàtic en espais urbans i periurbans: riscos per altes temperatures, risc d’incendis en l’espai urbà-forestal, inundacions, fenòmens costaners, sequeres, etc.

-       Intervencions en espais públics orientades a atenuar l’efecte illa de calor urbana (ombreig natural o artificial de carrers i places, reducció de la impermeabilitat del sòl, captació d’aigües pluvials, creació de microclimes amb làmines d’aigua, aplicació de solucions bioclimàtiques, etc.)

-       Increment de la biodiversitat urbana i millora dels hàbitats per a la vida silvestre:

-       Millora de la infraestructura urbana verda i blava, caracteritzada per la multifuncionalitat: restauració de trams urbans de rius, zones inundables per a fer front en les avingudes extremes, millora de la connectivitat natural entre el medi urbà i periurbà, sistemes de drenatge urbà sostenible, etc.

-       Disseny i implantació de zones de baixes emissions.

-       Projectes a escala de barri que incidisquen sobre el metabolisme urbà, amb solucions més pròximes als processos naturals, aprofitant l’espai públic, espais urbans infrautilitzats i equipaments en desús per a integrar components d’adaptació i mitigació del canvi climàtic.

Pujar