25 de novembre de 2020 25/11/20

Compromís aconsegueix que el Govern central accepte modificar el reglament de la pólvora per als Moros i Cristians

Compromís aconsegueix que el Govern central accepte modificar el reglament de la pólvora per als Moros i Cristians - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Compromís aconsegueix que el Govern central accepte modificar el reglament de la pólvora per als Moros i Cristians - (foto 2)

  Aquest dimarts 29 de juliol ha tingut lloc una roda de premsa en la seu de la UNDEF que ha comptat amb la presència de Carles Mulet (senador de Compromís), Jesús Pla (diputat de Compromís a les Corts Valencianes) i Pepa Prats (presidenta de la UNDEF) on s’ha explicat el treball portat a terme per Compromís i per la UNDEF per a modificar el reglament de la pólvora per als Moros i Cristians. També ha comptat amb l’assistència del grup municipal del Col·lectiu 03820-Compromís a l’Ajuntament de Cocentaina.

  El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Jesús Pla, ha assenyalat que “finalment hem encetat el camí per tal que el reglament de la pólvora en les festes de Moros i Cristians puga iniciar al Congrés la seua modificació, després que el Govern de Sánchez haja donat llum verda a començar eixe procés”.

  El senador de Compromís Carles Mulet ha explicat que el govern espanyol ha respost que “no hi ha cap inconvenient en estudiar la possibilitat de simplificar els tràmits per a l’ús de la pólvora. I s’ha mostrat favorable a permetre per a totes les festes que empren l’arcabusseria un temps màxim per a la custòdia de la pólvora per part dels i les participants de 96 hores. I en cas que els actes festius tinguen una durada inferior, es limitaria la custòdia a la durada d’eixos actes, sense fer distinció del nombre de participants”.

  “Des de Compromís seguirem treballant al costat del món fester per tal d’aconseguir i fer realitat les seues reivindicacions, sempre dins dels marges permesos per la legislació i quan hi haja possibilitat de modificar-la”, ha conclòs el diputat Jesús Pla.

  Per la seua banda, la presidenta de la UNDEF, Pepa Prats, ha explicat que “a principis de març vam tindre aquesta gran notícia. Ara, acabarem de concretar la proposta. Aquest tema fa 4 anys que l’estem treballant. Aquest que serà un any sabàtic de festes, a veure si es pot solventar aquest problema”.

  Pujar