28 de novembre de 2020 28/11/20

Col·lectiu-Compromís proposa millores per al transport universitari a València

Col·lectiu-Compromís proposa millores per al transport universitari a València - (foto 1)

  El Col·lectiu-Compromís ha presentat una moció a l’Ajuntament de Cocentaina per millorar el deficient transport públic universitari a la ciutat de València proposant més freqüències, servei a demanda i un bus llançadora a l’estació de RENFE de Xàtiva. Pla remarca que “no poden haver estudiants de primera i estudiants de segona. És urgent millorar el transport universitari a València”.

  El Col·lectiu-Compromís ha proposat millores per al transport públic universitari a València. Segons la coalició, “les nostres comarques pateixen una insuficiència històrica en quant al transport públic per carretera i per ferrocarril per connectar amb la la xarxa valenciana de pobles i ciutats. Un fet que dóna com a resultat un territori desvertebrat i un model de transport que prioritza el vehicle privat enfront als sistemes públics col·lectius de transport”

  Segons explica Jordi Pla, portaveu de la coalició a l’Ajuntament, “des de la Casa de la Joventut s’ofereix un servei d’anada a València els diumenges a les 20 hores, on realitza parades als llocs pròxims a les facultats. Aquest servei facilita els desplaçaments a l’alumnat però és insuficient al ser l’únic servei de transport per a estudiants. A falta d’un transport públic adequat, actualment, existeixen diversos grups de Whatsapp auto-organitzats amb la finalitat de compartir vehicles i despeses de desplaçament fins a l’Estació de RENFE de Xàtiva o fins a la ciutat de València”

  “Per tal de millorar el servei públic de transport universitari per a les persones que estudien a la ciutat de València, des del Col·lectiu 03820-Compromís apostem per la  millora de la freqüència d’aquest servei. Així com, estudiar sistemes innovadors com el transport a demanda o la creació d’un servei de bus llançadora fins a l’Estació de RENFE de la ciutat de Xàtiva per incorporar-se a la xarxa de rodalies per completar el trajecte fins a València. Tot açò, mentre el tren Alcoi-Xàtiva no oferisca un servei competitiu digne del segle XXI malgrat les contínues promeses dels diferents governs espanyols. No podem permetre que hi haja estudiants de primera i estudiants de segona. És urgent millorar el transport universitari”, ha afegit Jordi Pla.

  En definitiva, el Col·lectiu 03820-Compromís busca millorar l’actual servei públic de transport universitari a València en qualitat, preu i duració del trajecte. Així com, comptar amb la participació de l’alumnat universitari per conèixer de primera mà les problemàtiques actuals del servei i les possibles solucions.

  Pujar