20 de gener de 2021 20/1/21

Col·lectiu-Compromís destaca la importancia de les pintures del Salvador

Col·lectiu-Compromís destaca la importancia de les pintures del Salvador - (foto 1)

  Les recent descobertes pintures de l'Església del Salvador de Cocentaina han sigut visitades pel Secretari Autonòmic de Cultura de la Generalitat Valenciana, Albert Girona, a petició del grup municipal de 03820-Compromís.
  Des del Col·lectiu-Compromís, el regidor Jordi Pla ha acompanyat al màxim responsable de patrimoni i cultura de la Conselleria de Vicent Marzà junt al rector del Salvador, Don Ramón Micó; membres de la Parròquia, de la junta de fàbrica i de l'equip de restauració; Rafa Briet i l'alcaldessa de Cocentaina.

  Jordi Pla ha qualificat de positiva i bona notícia la visita d'Albert Girona i ha afirmat que "hem assumit l'encàrrec de la Parròquia del Salvador per portar als màxims responsables en materia cultural i patrimonial de la Generalitat a visitar les pintures que van ser descobertes els passats mesos. És fonamental defensar els interessos de Cocentaina a tot arreu i davant de totes les institucions".

  "L'aposta i recuperació del patrimoni és una de les nostres prioritats; i posar en valor les pintures del Salvador és fonamental per enriquir el valor patrimonial del nostre poble. És per això que reclamem inversions per portar endavant el projecte", ha explicat Pla.

  D'aquesta forma, s'encetarà una mesa a quatre bandes entre Conselleria-Diputació-Ajuntament-Parròquia per planificar la restauració de les pintures del Salvador.

  Pujar