elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Col·lectiu-Compromís de Cocentaina proposa reobrir Sant Cristòfol sent la porta de la Mariola i un servei de bar

Col·lectiu-Compromís de Cocentaina proposa reobrir Sant Cristòfol sent la porta de la Mariola i un servei de bar
  • El Col·lectiu 03820-Compromís lamenta que l’edifici de Sant Cristòfol porte més de 3 anys tancat i aposta per nous usos per a les instal·lacions compaginant els servei de bar i la porta d’entrada a la Mariola

Actualment, i des del juny del 2017, l’edifici del paratge de Sant Cristòfol està tancat i sense oferir cap servei per a la ciutadania. En paraules del portaveu de la formació, Jordi Pla, “d’aquesta forma, es troba tancat un símbol del nostre poble i de la nostra comarca. Si aquest tancament continua amb el pas de temps, el deteriorament de les instal·lacions anirà en augment i tindrà efectes perjudicials per al conjunt de l’edifici.” Per això, la coalició contestana ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament per dotar de nous usos a l’edifici.

Després de quedar deserts dos processos de licitació del servei de restaurant en aquest edifici, el Col·lectiu 03820-Compromís explica que es fa necessari repensar el model a implantar en les instal·lacions del paratge de Sant Cristòfol. En conclusió, el model de restaurant de grans esdeveniments que tenia lloc fins a l’any 2017 ha quedat esgotat i així ho verifiquen els dos processos de licitació que han acabat sense èxit. Per això, des del Col·lectiu 03820-Compromís vàren sol·licitar fer una visita a l’edifici per conéixer de primera mà. Una visita feta amb representants del Partit Socialista, Partit Popular, Ciudadanos i Unides Podem-Esquerra Unida.

Segons el Col·lectiu 03820-Compromís, “és el moment d’abordar nous usos en aquestes instal·lacions municipals. Des del grup municipal 03820-Compromís apostem per un model que compagine dos aspectes: el servei de bar i un centre d’interpretació-porta d’entrada a la Serra de Mariola.”

En el primer cas, apostar per un servei de bar del què tradicionalment ha sigut. Un lloc d’eixida per a excursionistes i que oferisca servei a les persones que visiten el paratge. Així com, un lloc on es faça ús de les magnífiques terrasses existents.

En el segon cas, destinar una part de l’edifici a ser la Porta de la Mariola. Un lloc on es done la benvinguda als senderistes i excursionistes que inicien les seues rutes des del paratge. Un lloc per oferir informació sobre Cocentaina i on estiga habilitat un centre d’interpretació-museu per oferir la història del paratge i del Parc Natural.

Per concloure, Pla explica que “aquesta és una proposta per desencallar el tancament de Sant Cristòfol. Una proposta que garanteix la sostenibilitat del paratge i que aposta per recuperar aquells espais municipals que tenim tancats. Volem un poble amb futur i que l’edifici de Sant Cristòfol estiga en marxa. És vergonyós que porte 3 anys tancat”.

Pujar