23 de novembre de 2020 23/11/20

Col·lectiu-Compromís de Cocentaina proposa mesures temporals per incrementar l’espai per al vianant i la bicicleta

Col·lectiu-Compromís de Cocentaina proposa mesures temporals per incrementar l’espai per al vianant i la bicicleta - (foto 1)
  • La coalició contestana demana intervencions temporals en favors dels vianants i la bicicleta. Entre les mesures, destaca augmentar l’espai per a vianants en carrers de voreres estretes, la creació de carrils bici temporals o la incorporació de superilles

El Col·lectiu 03820-Compromís continua amb la seua política col·laborativa de proposar mesures a l’equip de govern de l’Ajuntament de Cocentaina. En aquest cas, la coalició contestana ha proposat portar endavant mesures temporals per facilitar que es puguen mantenir les recomanacions de distanciament social mentre la gent passege o faça exercici a partir del dia 2 de maig.

El portaveu del Col·lectiu 03820-Compromís, Jordi Pla, explica que aquestes setmanes que ha estat la ciutadania en casa ha d’haver servit per veure el model de mobilitat del poble i replantejar la relació amb l’espai públic. Per això, Pla raona que des de la seua formació han “demanat establir una sèrie d’actuacions temporals per incrementar l’espai públic per a la gent i que garantisca el distanciament social. Així com actuacions que milloren l’accessibilitat i l’ús de la bicicleta per anar al treball i als polígons industrials.”

Pla afirma que “s’ha de fer una distribució de l’espai públic tenint valentia per ampliar voreres i fent cómoda la via pública per a la ciutadania”.  A més a més, remarca que ara no cal fer-ho mitjançant obres, sinó simplement senyalitzant amb pintura o macetes les noves àrees per als vianants.

“També cal donar majors facilitats per a l’ús de la bicicleta i el patinet com a mitjà de transport”, afirma el portaveu del Col·lectiu 03820-Compromís.

Entre les mesures proposades pel Col·lectiu 03820-Compromís es troba l’augment de l’espai per als vianants en carrers de voreres estretes, crear carrils bici per connectar amb els polígons industrials i llocs de rellevància i incorporar superilles per tenir espais pacificats de trànsit. En definitiva, convertir a les persones en el centre de la mobilitat i que siguen les protagonistes contemplant totes les necessitats d’accessibilitat funcional i visual.

Pujar