elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina recicla 33.279 kg de residus tèxtils en els contenidors d'Arropa Koopera durant l’any 2021

  La Regidoria de Recollida de Residus Urbans informa que als contenidors per a residus tèxtils instal·lats a la població s'han recollit durant el període de 2021 un total de 33.279 kg de residus tèxtils.

  D'aquesta quantitat, després d'un minuciós sistema de triatge, una part important passa posteriorment a les botigues de segona mà que l'entitat Koopera Càritas té repartides per la Comunitat València.

  Col·laborant amb aquesta entitat es fomenta el treball a persones en risc d'exclusió social, i és un sistema que permet una formació professional i posteriorment l’eixida al mercat laboral.

  A Cocentaina, en l'actualitat, hi ha un total de 9 contenidors, dels quals on més s'ha depositat aquest tipus de residu ha sigut en els de la zona del Centre Comercial l'Altet amb un total de 4.704 kg i el de la Plaça del Tint al barri de Fraga amb 4.387 kg.

  La regidora delegada de RSU, Paqui Ruiz, agraeix a tot el poble de Cocentaina «la implicació i la gran conscienciació social que ha demostrat, ja que aportant al contenidor de tèxtil no sols contribuïm a crear ocupació, sinó que també estem preservant el medi ambient, perquè és la forma correcta de gestionar aquests tipus de residus, de manera que es dona una segona vida al que ja no estem utilitzant, tenint en compte que la finalitat de l'economia circular és reutilitzar per a arribar a generar els menors residus possibles».

  Pujar