23 de setembre de 2020 23/9/20

Cocentaina proclama demà als Càrrecs de les Festes de Moros i Cristians del 2019

Cocentaina proclama demà als Càrrecs de les Festes de Moros i Cristians del 2019 - (foto 1)

    El Pati d'Armes del Palau Comtal de Cocentaina tornarà a ser escenari demà de la Presentació dels Càrrecs Festers del 2019 en el transcurs d'una gala que estarà conduïda pel periodista contestà Gabriel Pascual Borràs, Cap d'Informatius de la Cadena Cope d'Alcoi i actual coordinador del Departament de Comunicació de la Junta de Festes. L'acte començarà amb les paraules del President de l'entitat festera, Hipòlit Borràs i Martínez, i seguidament es procedirà al descobriment del Cartell Anunciador de les Festes d'enguany obra de l'escultor local Moisés Gil i Igual. Així mateix es donarà a conéixer en societat al Director de l'Himne de Festes d'aquest any, una tasca que assumirà el pròxim 9 d'agost el músic i profesor contestà Edu Bernabeu Valls.

    A la part central de la vetllada es durà a terme la presentació dels quatre Càrrecs Festers del 2019 i el primer a pujar a l'escenari serà Abraham Moltó García com Abanderat Moro de la Filà Manta Roja. A ell li seguirà l’Abanderat de les tropes cristianes, una responsabilitat que exerceix Javier Pascual Motos per part de la Filà Creuats. Finalment tindran tot el protagonisme Rubén Colomina Arroyo com a Capità Moro de la Filà Bereberes 'Els Borts' així com Màxim Ferrer Sellés com a Capità Cristià de la Filà Contestanos. Tots ells tindran oportunitat de dirigir unes paraules als assistents i rebran un detall en record d'aquesta jornada tan especial.

    A la recta final de la gala intervindrà el músic i compositor murer José Rafael Pascual Vilaplana, resident a Cocentaina; i una persona ben coneixedora de la música festera així com de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir. Ell tindrà l'honor de ser el Mantenidor de la Presentació dels Càrrecs d'aquest any, una funció que li arriba després d'haver dirigit l'Himne de Festes en 2016. Finalment l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, tancarà l'acte en representació de la nova Corporació Municipal en la qual també s'estrena com a regidor de Festes de Moros i Cristians; Octavio Cerdà.

    Recordar que després de la Presentació dels Càrrecs es durà a terme un sopar de gala al qual assistiran les Festeres i Festers de les 16 Filaes contestanes així com tots els protagonistes de la vetllada. 

    Pujar