20 de gener de 2021 20/1/21

Cocentaina commemora amb art i cultura l’Orgull LGTBI

Cocentaina commemora amb art i cultura l’Orgull LGTBI - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cocentaina commemora amb art i cultura l’Orgull LGTBI - (foto 2)

  La localitat acull els dies 28 i 29 de juny unes jornades al voltant de la diversitat sexual des d'una perspectiva cultural amb conferències, art, tallers i projeccions, organitzades pel col·lectiu LGTBI MARIola i l'Ajuntament de Cocentaina

  Els pròxims dies 28 i 29 de juny es commemora a Cocentaina el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb les jornades Orgull i Cultura LGTBIQ, que abordaran la diversitat d'orientació sexual i identitat de gènere des d'una perspectiva cultural. La cita constarà de conferències, tallers, exposicions, projeccions i altres manifestacions artístiques que mostraran com la diversitat i la inclusió en matèria afectivo-sexual i de gènere són possibles en tots els àmbits i entorns, des de grans ciutats fins a nuclis urbans mitjans i xicotets o zones rurals.

  Amb aquestes jornades, organitzades en col·laboració entre LGTBI MARIola i l'Ajuntament de Cocentaina, es preten acostar a la població el context i el treball LGTBI, mostrant i posant en valor les manifestacions culturals i artístiques que es realitzen des d'aquest àmbit, i que al mateix temps constitueixen una forma d'activisme. Els actes es desenvoluparan en el centre cultural El Teular i la Casa de la Joventut de Cocentaina i comptaran amb la participació de diversos artistes i experts que abordaran la diversitat sexual a través de la cultura des de diferents punts de vista.

  En la programació del dia 28 destaquen dues xarrades al Teular sobre il·lustració i fotografia des d'una perspectiva LGTBI. La primera comptarà amb la presència dels il·lustradors Pau Sanz i Vila i Fernando Fernández Torres 'Fefeto', així com amb l'artista Joaquín Artime. Els tres parlaran sobre l'edició i la il·lustració de còmics, llibres i fanzines al voltant de temàtiques LGTBI. Per la seua banda, en la conferència dedicada a la fotografia el ponent serà l'artista i professor de la Universitat Miguel Hernández (UMH) Javier Moreno, qui parlarà de la creació d'una imatge homoeròtica arran de l'estudi de tres fotògrafs del segle XIX. Joaquín Artime també realitzarà una intervenció artística al Teular. Així mateix, la també artista contestana Patricia Abad Moltó realitzarà una exposició en la Casa de la Joventut.

  Per a la jornada del 29 de juny s'ha programat un Taller de Ploma i Voguing, un ball nascut en la dècada de 1980 a Nova York en col·lectius llatins i afroamericans gais i transsexuals, que més tard va inspirar la cançó i el ball de Madonna amb el mateix nom, Vogue. La sessió serà impartida per l'artista de Cocentaina Saúl Sellés, membre d'LGTBI MARIola.

  Les jornades tenen un caràcter públic i estan obertes a totes les persones interessades en aquestes propostes. Des d'LGTBI MARIola i l'Ajuntament de Cocentaina s'anima a compartir aquesta celebració a tothom qui vulga mostrar el seu suport i el seu orgull a aquesta aposta per la diversitat i la inclusió, que defensa per sobre de tot l'amor i el respecte. Les activitats es desenvoluparan a partir de les 17.30 hores tant dimecres 28 com dijous 29 de juny.

  Pujar