elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina aprova per majoria absoluta el seu Pressupost Municipal per a 2018

    L'Ajuntament de Cocentaina va aprovar durant la seua última sessió plenària, celebrada aquest passat dijous, el seu Pressupost Municipal per a l'actual exercici de 2018. Aquest document va ser aprovat per majoria absoluta amb els vots a favor del Partit Socialista (partit en el Govern), Guanyar i Ciutadans; per altre costat aquest Pressupost va comptar amb els vots en contra del Partit Popular i del Col·lectiu 03820-Compromís.

    El Pressupost Municipal de Cocentaina per al present any ascendeix als 10.315.359,33 euros, el que representa un augment del 2,2% respecte a l'any anterior. Com es va informar al seu moment i com es va recordar durant el Plenari, d'entre totes les actuacions previstes, destaca en el capítol d'inversions la partida de 300.000 euros destinats a la recuperació de patrimoni històric, com són els refugis antiaeris de guerra i la torre del Castell. A més, també inclou la inversió d'altres 50.000 euros en la redacció del Pla Director del Palau Comtal, la rehabilitació i millora de l'edifici de Sant Cristòfol amb 125.000 o la realització de diferents projectes per al futur com poden ser l'ARUS (Àrees de Rehabilitació i Renovació Urbanes) per al nucli històric, el projecte del parc per a la zona verda del barri Sant Jaume, l'accesibilitat del Centre Cultural el Teular o el projecte de l'edifici de plaça la Vila, 4, per a reoorganitzar serveis com el SIC, OMIC, jutjat de Pau entre altres. Aquestes són part de les inversions més destacades d'aquest Pressupost Municipal per a 2018, uns comptes que també contemplen la contractació del personal necessari per a poder ampliar els horaris d'apertura al públic d'edificis monumentals, com ara els castells de Cocentaina i Penella, així com el augment de les aportacions municipals a totes les entitats, esportives, culturals, educatives i socials del nostre municipi.

    Marcos Castelló, edil d'Hisenda i encarregat de defensar els comptes municipals durant el Plenari, va agrair l'esforç dels grups Guanyar i Ciutadans que van dictaminar a favor d'aquests comptes, destacant com "s'han posat per davant les persones a les sigles". Uns comptes que, en paraules del regidor, "són realistes per a la situació actual i han sigut elaborats seguint la línia i el projecte de progrés dels últims anys: pensant abans de res en les persones i en millorar el seu benestar i després en seguir treballant i millorant les infraestructures de Cocentaina, com en aquest cas ho hem fet fixant-nos en el Patrimoni Històric".

    Per altra banda, el regidor va lamentar profundament els vots en contra del Partit Popular i, especialment, el del Col·lectiu-Compromís: "No s'entén que, si com diuen ells hem suspés l'any i tenien clar que no anaven a aprovar el Pressupost, hagen estat negociant i fent propostes, si el vot ja el teníen definit amb antelació. A banda de que són falses les acusacions que varen fer per a intentar justificar sense èxit el seu vot en contra, posant en perill el progrés del municipi, com va quedar evidenciat en el mateix Plenari quan no vam trobar la rèplica del grup Col-lectiu 03820/Compromís. Açò ens fa pensar que el seu sentit del vot, negatiu, és una consigna que els arriba del nucli intern de la coal·lició o senzillament és que ja estan pensant en termes electorals. Siga com siga, la responsabilitat de la resta de grups ha fet que els comptes tiren avant i ara toca seguir en aquesta línia de col·laboració en clau positiva. Les nostres portes seguiran obertes i, com els hem dit, els seguim esperant per a treballar junts (no només per a exigir) per un poble cada dia millor".

    Pujar