elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina acull el curs internacional per a professionals del futbol: Soccer Fitness Coach Course

Cocentaina acull el curs internacional per a professionals del futbol: Soccer Fitness Coach Course

    De l’11 al 13 de novembre Cocentaina ha acollit el curs internacional de preparació física en futbol professional coordinat per la Universitat d’Alacant, la seua seu al municipi contestà i l’empresa Soccer Fitness, amb la participació de l’ajuntament de Cocentaina i la col·laboració del C.D. Contestano.

    El curs ha tingut com a objectiu principal l’estudi i maneig de les noves tecnologies en l’anàlisi del rendiment esportiu i la preparació física en el futbol professional, així com la transmissió dels últims coneixements científics de l’àrea. Tot açò mitjançant classes teòriques, taules de debat i una part pràctica, duta a terme en el camp de la Via, en la qual han col·laborat alguns dels joves jugadors del C.D. Contestano.

    El curs s’ha fet tot en anglés, ja que l’alumnat i el professorat prové de diferents punts d’Europa, sent aquestos últims entrenadors i preparadors físics d’alguns dels clubs més prestigiosos del món de la Serie A o la Super Liga, entre qui podem trobar a Jens Bangsbo, Casper Skovgaard i una peça clau del curs, el seu coordinador i professor Alejandro Martínez Rodríguez, investigador, doctor i professor de la UA qui agraïx «enormement» la col·laboració i predisposició de la Seu Universitària de Cocentaina UA i de l’ajuntament.

    El regidor d’Esports, Octavio Cerdà, explica que «acollir cursos d’aquest nivell professional i que una part d’ells repercutisca en esportistes del nostre poble és una excel·lent notícia, una demostració que el nostre poble està en el mapa formatiu de més alt nivell i que té unes instal·lacions dignes de ser utilitzades per professionals». Tanmateix José Luís Todolí, director de la seu universitària de la localitat, feia menció de la importància de dur aquestos cursos d’alt nivell professional a Cocentaina i de la intenció de la Seu de continuar treballant en aquest sentit.

    Pujar