elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La FPA Beniassent, guardonada amb el XXVII Premi Ciutat de Dénia

La FPA Beniassent, guardonada amb el XXVII Premi Ciutat de Dénia
  • El guardó reconeix la seua tasca en la formació de les persones adultes, així com el seu model educatiu, basat en «l’escolta activa, la tendresa, la cura i l’apoderament».

MÉS FOTOS
La FPA Beniassent, guardonada amb el XXVII Premi Ciutat de Dénia - (foto 2)
La FPA Beniassent, guardonada amb el XXVII Premi Ciutat de Dénia - (foto 3)

La FPA Beniassent va ser creada per l’Ajuntament de Cocentaina el 1986, tot i que el 1990 la Generalitat Valenciana en va assumir la titularitat. Des d’aleshores, aquesta entitat ha esdevingut una part essencial de la vida dels contestans i, per descomptat, també dels murers. I tant és així que, a hores d’ara, vora 1.500 alumnes gaudeixen de l’ensenyament reglat que ofereix el centre, a més dels diferents tallers i els programes formatius, alguns de caràcter europeu.

Enguany, quan la FPA Beniassent celebra 38 anys d’història, l’Ajuntament de Dénia ha decidit atorgar-li el XXVII Premi Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes. Un prestigiós guardó que reconeix la seua llarga trajectòria, així com el seu model educatiu.

Entre altres aspectes, el jurat ha destacat que la FPA Beniassent «entén l’educació com un procés que inclou totes les dimensions de la persona (cultural, social, familiar i d’oci) i  com un espai de salut i vida, establint criteris i pautes d’escolta activa, des d’una perspectiva d’amorositat i dialògica, de cura i apoderament».

A més a més, també han destacat «la seua capacitat de treball en equip». I és que, al cap i a la fi, «l’ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor». Amb aquest model, han aconseguit crear «una gran família i mantindre molt vives les ganes d’aprendre».

En la gala de lliurament, celebrada el divendres 7 de juny a les 12 hores a Dénia, va estar present Laura Seguí, directora del centre; Purín Pascual i M. Carmen Pascual, presidentes de l’associació d’alumnes; Iolanda Corella, representant del taller per a la Renovació de l’Educació i Formació de Persones Adultes TAREPA-PV; Vicent Grimalt, alcalde de Dénia; Raúl García de la Reina, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Dénia; Valentí Alcalà, regidor d’esports de l’Ajuntament de Dénia; Vicent Molina, alcalde de Muro; Paco Payà, regidor de Cocentaina; i Jordi Pla, alcalde de Cocentaina.

Segons Laura Seguí, directora de la FPA Beniassent, «ens sentim summament agraïts i honrats per aquest guardó, atés que és un reconeixement tant a la trajectòria de l’escola com a la tasca que cada dia duem a terme en benefici de l’alumnat. El nostre centre és un espai de salut i vida on tot el professorat entenem l’educació com un procés integral. Pel que fa a la formació no reglada, el que nosaltres anomenem tallers, constitueixen una font d’aprenentatge tant per als adults com per als adults majors; la qual cosa repercuteix enormement en benefici de la seua salut física i mental».

Vicent Molina, alcalde de Muro, ha assegurat que «aquest guardó reconeix la tasca incansable i compromesa d’aquesta institució des dels seus inicis fins a l’actualitat. A més, també suposa un homenatge a la dedicació, l’esforç i la passió de tots els que han format part d’aquesta comunitat. En definitiva, és el resultat del treball conjunt de les institucions públiques, el professorat i, per descomptat, de tots els seus alumnes; per tal de crear un espai on l'educació no només és una eina per a millorar les competències professionals, sinó també un mitjà per a enriquir i millorar la qualitat de vida de tots els seus membres».

En paraules de Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, «la FPA és un emblema de Cocentaina. La gent de la FPA i l’associació d’alumnes fan un treball excel·lent en bé del nostre poble i de la nostra comarca. És importantíssim apostar per l’educació i per l’oci de les persones majors. Fan una tasca excel·lent en formació reglada i en cursos perquè la gent de Cocentaina s’enriquisca i es cohesione socialment. Així, des de l’Ajuntament continuarem col·laborant amb la FPA, que tanta vida aporta al nostre poble».

 

Pujar