11 d’agost de 2020 11/8/20

Augmenta la recollida selectiva de RSU en Cocentaina durant 2019

Augmenta la recollida selectiva de RSU en Cocentaina durant 2019 - (foto 1)

  L'ajuntament de Cocentaina ha rebut les dades de recollida selectiva durant l'any 2019, ens arriben a través Consorci TERRA A2 al qual pertany el nostre municipi.

  Les dades són encoratjadores,ja que ens indiquen els quilos reciclats per habitant de l'àrea. En tots els casos són superiors a anys anteriors, la qual cosa indica que cada dia som més conscients que cal separar els residus correctament i depositar-los en els contenidors adequats.

  Les xifres per habitant a l'any són:

  •      Cartó /Paper 15,8 kg

  •      Envasos 14,53 Kg

  •      Vidre 15,26 Kg

  Aquestes dades, ens indiquen que en l'àrea de gestió en la qual ens trobem s'ha incrementat la recollida selectiva respecte a la mitjana de recollida de la Comunitat Valenciana.

  La regidora de RSU i Neteja Viària, Paqui Ruiz, recorda que Cocentaina a més  disposa de contenidors especials per a la recollida d'oli usat d'origen domèstic i de roba usada que posteriorment es puga reutilitzar a través d'empreses que generen ocupació a persones amb risc d'exclusió social.  Així mateix, recorda que poden utilitzar el servei de recollida d'estris (trastos) a domicili i el servei d’ecoparc. Aprofita per a agrair a la població la seua actitud i col·laboració perquè els residus no acaben en els abocadors i que els nivells continuen sent tan encoratjadors; no obstant això, recordem que el millor residu és el que no es genera.

  Pujar