elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple adjudica provisionalment el nou contracte de RSU i neteja viària

El ple adjudica provisionalment el nou contracte de RSU i neteja viària

  La corporació municipal va adjudicar provisionalment el contracte de la brossa al ple del 28 de gener amb els 16 vots a favor de tots els partits i un únic vot en contra d’Unides Podem-Esquerra Unida.

  Cadascuna de les empreses de residus va enregistrar un projecte d’implantació per als serveis als quals es presentava, document que es va encarregar de valorar la comissió d’especialistes formada per tècnics de l’ajuntament. Aquesta valoració junt als criteris de valoració automàtics i a les ofertes econòmiques va donar com a resultat la classificació de les empreses. D’aquesta forma el lot 1 del contracte valorat en 1.073.745,61€/any, relatiu a la RSU, ha sigut adjudicat pel ple a FOBESA i el lot 2 de neteja viària, valorat en 669.075,23€/any, serà per a FCC.

  Si les dos empreses aporten la documentació necessària i no es presenta cap recurs a l’adjudicació provisional, aquesta serà definitiva al ple del 18 de febrer.

  Una vegada adjudicat definitivament, les respectives empreses disposaran de 5 mesos per a implantar el nou servei, temps que necessiten per a comprar els nous vehicles amb els que es farà la neteja i la recollida de brossa.

  Des del govern contestà comenten que «tenim moltes ganes que s’inicie ja el nou contracte, amb un servei sostenible, innovador, que responga a les necessitats del poble i que motive la separació i reciclatge de la brossa als domicilis», indica Mireia Estepa. La regidora de l’àrea, Paqui Ruiz recorda que «tècnics i regidors hem treballat dur per arribar fins a ací i, encara que haurem d’esperar més de mig any per a veure els primers canvis, comptem els dies per iniciar aquest nou contracte, un model mixt que continuarà sent amb contenidors per a una part del municipi i de recollida porta a porta per a, sobretot, el nucli històric».

  Pujar