18 de gener de 2021 18/1/21

Activitats de Benestar Social pel 25N Dia Internacional Contra la Violència de Gènere en Cocentaina

Activitats de Benestar Social pel 25N Dia Internacional Contra la Violència de Gènere en Cocentaina - (foto 1)

  El departament de Benestar Social ha preparat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Degut a la COVID-19 el departament s’ha vist obligat a limitar totes aquelles propostes que implicaren concentracions de persones, per la qual cosa, aquesta edició s’ha apostat per mantindre les tradicionals utilitzant les xarxes socials i la col·laboració de Ràdio Cocentaina però sense presència física.

  Així, la multitudinària concentració a la plaça de la Vila que té lloc tots els anys a les 12h per guardar un minut de silenci en homenatge a les dones assassinades víctimes del masclisme i la lectura del manifest es podran seguir a través de les ones de l’emissora local. Aquest any la lectura del manifest recaurà sobre els dos grups d’empoderament, individuació i autoconeixement i el taller de castellà per a persones estrangeres, tots tres dependents de Benestar Social. També es presentarà radiofònicament el Protocol d’Actuació Municipal contra la Violència de Gènere.

  A través de les xarxes socials de l’ajuntament de Cocentaina es penjaran diversos vídeos sobre la violència de gènere i la necessitat d’unes relacions igualitàries que han realitzat els diferents tallers del departament de Benestar Social i l’alumnat de l’IES Pare Arques.

  La regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, comenta que «són ja 41 les dones que a 13 de novembre han sigut mortes a mans d’homes masclistes que també han deixat 23 menors sense les seues mares. La violència de gènere és una pandèmia social que necessita urgentment ser extirpada de la nostra societat i sols ho aconseguirem si entenem que les dones i els homes tenim la responsabilitat de construir una societat igualitària lliure de masclismes i de relacions tòxiques, perquè som INFINITAMENT LLIURES i el compromís del govern contestà és aconseguir un poble sensibilitzat, reivindicatiu i combatiu amb qualsevol de les formes que adopta el maltractament masclista».

  Aprofitant la subvenció del Ministeri d’Igualtat del govern d’Espanya del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere s’ha produït un vídeo per sensibilitzar contra la violència masclista i deixar clar que independentment de qui estimem o com ens sentim, totes les persones som INFINITAMENT LLIURES, lema escollit per la regidoria per a totes les activitats d’igualtat de l’any 2020.

  Pujar