elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

534.548 visitants passen per la Fira de Tots Sants de Cocentaina: Com s'han comptat?

534.548 visitants passen per la Fira de Tots Sants de Cocentaina: Com s'han comptat?
  • Als visitants dels quatre dies oficials del certamen se sumen altres 64.408 que es van acostar a Cocentaina el divendres 28, abans de la inauguració

MÉS FOTOS
534.548 visitants passen per la Fira de Tots Sants de Cocentaina: Com s'han comptat? - (foto 2)
534.548 visitants passen per la Fira de Tots Sants de Cocentaina: Com s'han comptat? - (foto 3)

La 676 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina s'ha tancat superant totes les expectatives, aconseguint les 534.548 visites durant els quatre dies de celebració del certamen. A aquesta xifra, cal afegir les 64.408 persones que es van acostar a la Vila Comtal el divendres abans de la inauguració oficial, amb una afluència total de 598.956 visitants, des del 28 d'octubre a l'1 de novembre. Però, com es realitza el comptatge per a conéixer l'afluència de públic assistent?

Per al seu registre, la Fira de Cocentaina ha comptat amb una tecnologia única, Data for Life patentada per una empresa de Muro d'Alcoi amb el mateix nom, que permet el rastreig de mòbils registrant paràmetres comuns a tots ells, sense necessitat d'App’s, wifi ni de bluetooth. A través d'un sistema de nodes o comptadors instal·lats en punts estratègics del recorregut, aquest sistema no sols ofereix dades d'afluència en temps real, sinó que permet analitzar el comportament dels assistents en les diferents zones del certamen, la qual cosa resulta de gran utilitat per a l'organització, per a detectar qualsevol problema d'afluència en una zona i per a millorar l'experiència dels visitants de cara a pròximes edicions.

Després de quatre dies de certamen, la que ha sigut la primera Fira en format original d'un cap de setmana es tancava el passat 1 de novembre complint totes les previsions i superant els 500.000 visitants. De manera detallada, el dissabte 29 d'octubre, dia de la Inauguració es van acostar a Cocentaina, 133.071 persones; el diumenge 30 d'octubre, va ser el dia de major concurrència amb 157.329 visitants, sent l'hora punta les 14 hores; el dilluns 31 d'octubre, es registraven 101.735 persones, i l'1 de novembre, dia de la festivitat de Tots els Sants, s'aconseguien els 142.413 visitants. A aquests cal sumar les 64.408 persones que es van acostar a Cocentaina, el divendres 28 d'octubre, abans de la inauguració. Amb tot, els 4 dies de Fira més el divendres anterior, el sistema de comptatge ofereix unes xifres totals de 598.956 persones.

Sobre la base d'aquesta nova tecnologia, també podem saber, per exemple, que dels aproximadament 140.000 metres quadrats d'exposició, la zona que major densitat de visitants ha acumulat la Fira ha sigut l'encreuament entre Passeig del Comtat i els carrers Sant Francés, Jaume I i Bisbe Estanya, amb 195.101 visitants en només 26.000 metres quadrats.

Concretament, per a fer el seguiment d'afluència de visitants a la Fira de Cocentaina es van instal·lar 5 nodes o comptadors, un en l'assenyalat encreuament del Passeig del *Comtat amb Sant Francés, Jaume I i Bisbe Estanya; un segon, en l'inici del Passeig, un altre en la Plaça del Pla, un quart al Pla de la Font i un cinqué en l'àrea de la fira d'atraccions.

Segons explica el CEO de l'empresa Data for Life, Juan Balaguer, “els nodes se situen en les principals zones d'accés a la Fira i registren una àrea de 15.000 metres quadrats. Les dades són continuades a temps real des d'una plataforma digital, per hores i zones, la qual cosa ens permet conéixer l'afluència de públic i a més veure el comportament dels assistents en cadascuna de les àrees”. La novetat d'aquesta tecnologia, explica que és “que no necessita de xarxes wifi, bluetooth ni App’s específiques, ja que mitjançant la tècniques conegudes com fingerprinting o empremtes digitals, no es basen en paràmetres únics (mac, imsi, imei) sinó en centenars de paràmetres comuns a tots els mòbils”. Així mateix, insisteix que el sistema “no es recapta cap informació continguda, identificador, ni cap dada personal, i el que es detecta la presència mateixa del dispositiu”.

Amb tot, Juan Balaguer assenyala que “la nostra eficàcia en la detecció dels mòbils dels assistents és d'entre un 80% – 90%. En el cas concret de Cocentaina, comptem amb un 20% aproximat de marge de més pensant en xiquets i persones majors que no porten mòbils”.

D’altra banda, des de la regidoria de Fira, la seua responsable Eugenia Miguel, destaca “el valor de totes aquestes dades, tant per a monitoritzar les zones en temps real durant la Fira i detectar qualsevol incidència com per a analitzar i adoptar mesures de cara a pròximes edicions que milloren el recorregut de la gent que ens visita”. Finalment, s'ha mostrat satisfeta “per la gran afluència de públic que ens ha visitat enguany i perquè tot el treball realitzat per a continuar millorant la Fira s'ha vist reflectit en una gran edició”.

Pujar