19 de setembre de 2020 19/9/20

Climent acorda dos missions inverses d'una delegació de Tianjin a la Comunitat

Climent acorda dos missions inverses d'una delegació de Tianjin a la Comunitat - (foto 1)

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha acordat dos missions inverses d'una delegació institucional de la ciutat xinesa de Tianjin a la Comunitat Valenciana, que es produiran el proper mes d'octubre per abordar temes portuaris, i durant el mes de novembre per temes industrials i comercials

  Rafa Climent, de viatge institucional a la Xina, ha convidat a la delegació de Tianjin que, liderada per autoritats i per la Federació d'Indústria i Comerç d'aquesta ciutat, visitarà el Port de València i mantindrà reunions de treball amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i amb la Cambra de Comerç de València.

  El conseller ha participat en la cerimònia d'obertura de la Conferència d'Agermanament Internacional de Tianjin, acompanyat per l'empresari Enrique García Romero, coordinador del Programa d'Agermanament.

  En aquesta cerimònia, a més del vicealcalde de Tianjin, també han intervingut autoritats i representants de la província de Antwerp (Bèlgica), Sarajevo i Banja Luka (Bòsnia i Hercegovina), el comtat de Gran Manchester (Regne Unit), el municipi de Kolding (Dinamarca), la ciutat de Turku (Finlàndia), de Groningen (Països Baixos), Yokkaichi (Japó) i Melbourne (Austràlia).

  Durant aquest acte, s'ha projectat un vídeo promocional de la Comunitat Valenciana i, posteriorment, el conseller ha signat un memoràndum de comunicació i contacte de treball entre la Generalitat i la ciutat xinesa de Tianjin, per tal de desenvolupar i consolidar els intercanvis amistosos i la col·laboració en matèria econòmica, comercial, educativa i esportiva.

  En el seu discurs, Rafa Climent ha destacat la importància dels llaços que uneixen a la Comunitat Valenciana amb la Xina, ja que aquest país asiàtic "és el principal origen de les importacions de la Comunitat, i actualment, quasi el 50% del comerç exterior entre Espanya i la Xina passa pel port de València".

  El conseller ha recordat que "al setembre de 2017, es van iniciar contactes entre els ports de València i Tianjin i, al desembre de l'any passat, es va signar un acord de col·laboració entre les respectives autoritats portuàries".

  A més, el passat mes d'abril de 2018, el president de la Generalitat Valenciana i jo mateix vam realitzar una visita per conèixer in situ els projectes de SSI i l'Autoritat Portuària de València, per tal d'establir i concretar les línies de col·laboració que puguen desenvolupar-se entre els dos ports en el futur ", ha explicat.

  En el marc d'aquesta relació amistosa comercial, una delegació de la Comunitat Valenciana, liderada per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, van participar en el Sister Cities Programe de Tianjin, amb l'objectiu de conèixer la cultura xinesa i per evidenciar les oportunitats de cooperació entre les dos regions, així com establir les bases i continguts de l'agermanament entre la Municipalitat de Tianjin i la Comunitat.

  Memoràndum entre la Generalitat i Tianjin

  L'objectiu més immediat del memoràndum és enfortir la cooperació entre les dues parts en matèria de gestió dels respectius ports, desenvolupant fórmules de cooperació en els àmbits de transport portuari, logística internacional i emmagatzematge internacional, com a continuació als contactes ja iniciats l'any passat.

  A més, en matèria econòmica i comercial, es pretén fomentar la cooperació entre les empreses d'ambdues regions i recolzar els intercanvis i els fòrums de diàleg entre les mateixes.

  En el camp de l'educació, la Generalitat i Tianjin donaran suport conjuntament els intercanvis de visites entre els estudiants universitaris i el personal docent i d'investigació de les dos regions.

  El memoràndum també inclou promoure la cooperació en el camp dels esports, com per exemple, en la formació de futbol i altres projectes esportius competitius, ja que la Comunitat Valenciana compta amb tres equips a la Primera Divisió de la Lliga Espanyola de Futbol i Tianjin compta amb dos equips a la Superlliga Xina.

  Pujar