elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans proposa un pla per a salvar l’Albufera enfront de la inacció del Consell

Ciutadans proposa un pla per a salvar l’Albufera enfront de la inacció del Consell
  • Eduardo del Pozo alerta de la “situació crítica” del parc i critica que “en quasi huit anys, el Botànic ha sigut incapaç d'actualitzar el pla de protecció”

Ciutadans (Cs) ha proposat hui en el ple de les Corts un pla amb quinze punts per a salvar l’Albufera enfront de la inacció del Consell. Segons ha explicat el diputat de Cs Eduardo del Pozo, el parc natural està en una situació “crítica”, tal com al·leguen els experts universitaris.

“Amb l'objectiu de frenar la desaparició d'aquesta joia mediambiental, Cs ja va impulsar fa mesos una sèrie de mesures que van aconseguir la unanimitat de la resta de grups parlamentaris, però ara es fa necessari incidir en la seua aplicació i ampliació amb més protecció”, ha manifestat Del Pozo.

La iniciativa de Cs exigeix dur a terme mesures urgents per a salvar el parc natural, elaborar una campanya de conscienciació sobre el seu valor ambiental i actualitzar el pla de prevenció d'incendis forestals, “que porta cinc anys sense renovar-se davant la sorprenent passivitat de la Conselleria, encara que cada vegada hi ha més incendis dins del parc”, ha assegurat el diputat. A més, Del Pozo ha proposat iniciar un pla urgent per a l'eliminació dels punts d'abocaments il·legals, estudiar les mesures per a mantindre les activitats tradicionals perquè siguen sostenibles i reconéixer el treball de la població de la zona el manteniment del parc.

A més, el diputat ha alertat sobre el Pla Rector d'Ús i Gestió de l’Albufera, “que ha quedat obsolet i la nova redacció del qual no ha sigut confirmada per la Conselleria”. “Estem parlant que el Botànic, en dues legislatures, no ha sigut capaç d'elaborar i aprovar la principal norma que protegeix aquest parc”, ha subratllat, qui ha exigit que es redacte el calendari previst per al procés de tramitació d'aquest pla i que el Govern proporcione recursos tècnics i econòmics per a la seua elaboració.

D'altra banda, Del Pozo també ha defensat una altra iniciativa de Cs per a solucionar els problemes del sector de la pesca, del qual depenen 8.000 famílies i genera un volum de negoci en llotja de 85 milions d'euros. “És trist veure que els nostres pescadors estan desanimeu-vos, no veuen futur i no veuen ajuda de les administracions públiques”, ha subratllat el diputat, al mateix temps que ha lamentat que “cada vegada se'ls posen més traves perquè puguen treballar”.

Sobre aquest tema, ha reclamat a la Conselleria d'Agricultura que pague de manera urgent les ajudes de 2020 per la paralització temporal dels seus vaixells per a la regeneració dels caladors i ha advocat per un pla de modernització de la flota, per fomentar l'ocupació juvenil en el sector i per activar el Consell Assessor de Pesca Marítima. En aquest sentit, ha considerat essencial reivindicar davant la Unió Europea el decàleg de mesures urgents per a salvar al sector al Mediterrani.

Pujar