elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans proposa un pla de xoc per a protegir l'agricultura enfront del coronavirus

Ciutadans proposa un pla de xoc per a protegir l'agricultura enfront del coronavirus
  • Tormo reclama mesures extraordinàries per a evitar la fallida del sector com l'exoneració de la quota d'autònoms als agricultors afectats

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) amb un pla de xoc urgent per al sector agrari després dels danys patits per la crisi sanitària del coronavirus. Segons ha explicat el portaveu d'Agricultura de Cs, Emigdio Tormo, “el camp valencià s'ha vist de nou sumit en una greu crisi” i ha considerat que “les pèrdues milionàries patides obliguen les administracions públiques a prendre mesures extraordinàries i urgents per a evitar la fallida del sector”.

En aquest sentit, ha comentat que “entre els sectors més damnificats mereixen especial esment l'oví i el caprí” i ha lamentat que “molta part de la producció s'ha quedat sense eixida comercial a causa del tancament els establiments d'hostaleria”. També ha assegurat que “un altre dels sectors més castigats és el de les flors”, ja que “els mesos de març, abril i maig concentren el 75 per cent de les vendes”.

“El Ministeri d'Agricultura ha anunciat un primer pla d'ajudes, però resulten insuficients, perquè deixarien fora a un gran percentatge de ramaders”, ha subratllat el parlamentari de la formació liberal, al mateix temps que ha instat al Consell a “coordinar-se amb el Ministeri per a exigir ajudes específiques i a adoptar mesures extraordinàries per a evitar l'abandó d'un sector ja de per si mateix desestructurat i amb greus dificultats”.

El pla de Ciutadans proposa l'exoneració del pagament de la quota dels agricultors autònoms els negocis dels quals s'hagen vist afectats, la possibilitat que els que s'han acollit al cessament d'activitat reactiven el seu negoci amb un any de tarifa plana de 60 euros i l'augment d'ajudes per a la distribució gratuïta de subproductes hortofructícoles. També, que s'agiliten els pagaments pendents de la PAC de 2019, que es procedisca a la compra massiva del producte lacteo i carni per a ús públic i que en les pròximes convocatòries d'ajudes es prioritze al sector oví-caprí i al de caps de bestiar braus, entre altres mesures.

Pujar