29 de novembre de 2020 29/11/20

Ciutadans proposa que les famílies valencianes puguen deduir-se de l'IRPF autonòmic les quotes a les AMPAS

Ciutadans proposa que les famílies valencianes puguen deduir-se de l'IRPF autonòmic les quotes a les AMPAS - (foto 1)
  • Fernando Llopis recorda que són organitzacions sense ànim de lucre i veu la mesura “necessària al no estar permesa la seua deducció del tram estatal de la renda”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha proposat, a través d'una Proposició No de Llei (PNL) a la comissió d'Economia, que les famílies valencianes puguen deduir-se del tram autonòmic de l'IRPF les quotes d'afiliació a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPAS).

Tal com ha recordat el diputat Fernando Llopis, aquestes organitzacions “no tenen ànim de lucre, la seua finalitat és la millora de la qualitat educativa dels menors i suposen el llit de representació i participació de les mares i pares en la gestió del centre i en la defensa d'interessos de l'alumnat”. “Per això, malgrat que l'afiliació a aquestes associacions és voluntària, és també recomanable i està àmpliament estesa entre les famílies”.

El diputat ha explicat que “sí que són deduïbles, entre altres, quotes i aportacions a partits polítics, coalicions o federacions, i també a entitats amb finalitat ecològica, relacionades amb el patrimoni cultural valencià o promoció de la llengua”. “No obstant això, la normativa de la Generalitat Valenciana no contempla la possibilitat de la deducció, en cap dels trams de l'IRPF, de l'afiliació a les AMPAS, malgrat la rellevància que suposa en la qualitat educativa i en l'organització i desenvolupament d'activitats en els col·legis”, ha afegit.

“Aquesta iniciativa suposa una mesura d'alleujament per a gran part de les famílies valencianes i és, ara, més necessària que mai, sobretot mentre no estiga permesa la seua deducció en el tram estatal de la renda”, ha conclòs.

Pujar