4 de desembre de 2020 4/12/20

Ciutadans proposa crear una subcomissió de transport en Les Corts per a definir la nova mobilitat ciutadana post Covid-19

Ciutadans proposa crear una subcomissió de transport en Les Corts per a definir la nova mobilitat ciutadana post Covid-19 - (foto 1)

    Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha proposat crear una subcomissió sobre les alternatives de transport, que s'emmarcaria dins de la comissió parlamentària d'Obres Públiques i Infraestructures, per a estudiar i definir les noves formes de mobilitat ciutadana durant i després de la crisi del coronavirus.

    “Una de les conseqüències de la pandèmia s'ha traslladat també a les mesures que els ciutadans prenen en optar per diferents fórmules de transport públic, entre les quals prevalen la necessitat de poder guardar la distància social obligada per a evitar contagis”, ha assenyalat la diputada de Cs Mamen Peris.

    Per a la portaveu d'Obres Públiques de Cs, els majors reptes que afrontarà el sector del transport públic i privat del transport de passatgers passen per “garantir la seguretat sanitària, continuar apostant per la sostenibilitat mediambiental i facilitar els moviments de grans masses de població entre ciutats i àrees metropolitanes”. “En aquesta nova situació, la cerca de solucions requereix del consens dels experts i de les forces parlamentàries en Les Corts per a abordar aquesta àmplia matèria”, ha afegit.

    Per això, Peris demana que s'estudien “alternatives realistes” en matèria de mobilitat i, sobretot “que el pla de treball aprovat pels membres de la subcomissió compte amb les compareixences de professionals i experts del sector del transport, infraestructures i sanitat”. La diputada també ha apuntat que el desenvolupament de tot el treball, debat i elaboració del dictamen final i les conclusions haurà de tindre una duració màxima de quatre mesos.

    Pujar