25 de novembre de 2020 25/11/20

Ciutadans demana més recursos per a la flexibilitat industrial i crear una Oficina de Coordinació d'Emergències en el sector

Ciutadans demana més recursos per a la flexibilitat industrial i crear una Oficina de Coordinació d'Emergències en el sector - (foto 1)
  • Carlos Gracia: “Necessitem preparar-nos per a futures crisis. Cal posar facilitats perquè el teixit empresarial puga reinventar-se”

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Carlos Gracia ha instat a la Conselleria d'Economia a destinar “més recursos en la flexibilització de la indústria a través del desenvolupament tecnològic i de la implantació d'eines que permeten factories més flexibles i major capacitat de planificar la producció”.

Ciutadans ha proposat, segons ha comentat Gracia, “la creació d'una Oficina de coordinació d'emergències, des de la qual s'exercisca el control centralitzat de la situació de crisi i s'avaluen els riscos i els plans d'acció”. “És necessari crear un centre autonòmic d'informació des del qual compartir coneixement i que permeta coordinar a la indústria valenciana per a la seua reconversió en temps de crisi de manera que es puga garantir de manera ràpida i efectiva l'autosuficiència en el proveïment”, ha afegit el parlamentari de la formació liberal.

Sobre aquest tema, ha subratllat que “no es pot deixar arrere a la indústria valenciana” i ha apostat per “l'aplicació a escala industrial dels sistemes automatitzats, amb especial incidència en la interconnexió de processos productius i la creació de xarxes de producció digitals intel·ligents que permeten flexibilitzar la producció”. Segons ha explicat el diputat, “cal adoptar mesures econòmiques de manera immediata per a assegurar la liquiditat en el teixit empresarial”.

“Necessitem estar preparats davant futures crisis, amb un nivell de prevenció, previsió i preparació òptim, dotant a la indústria valenciana de plans de contingència”, ha considerat, al mateix temps que ha defensat la importància que “la indústria siga capaç de reinventar-se, de dissenyar un nou model productiu i de ser flexible”.

Pujar