29 de setembre de 2020 29/9/20

Ciutadans demana eliminar els aforaments de diputats i membres del Consell per a acabar amb els privilegis polítics

Ciutadans demana eliminar els aforaments de diputats i membres del Consell per a acabar amb els privilegis polítics - (foto 1)
  • Toni Cantó anuncia la publicació mensual dels comptes del grup parlamentari “com una mostra més de la transparència de Cs”

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha presentat una Proposició de Llei (PL) per a eliminar els aforaments dels diputats i membres del Consell, amb l'objectiu d'acabar amb els privilegis polítics. “Demanem que els qui ostenten càrrecs polítics siguen jutjats pels mateixos tribunals que qualsevol altre ciutadà”, ha manifestat el síndic de Cs en Les Corts, Toni Cantó, qui ha instat a la resta de grups parlamentaris a “sumar-se a aquesta iniciativa per a derrocar, d'una vegada, privilegis incomprensibles”.

De fet, segons ha explicat Cantó, la PL recull gran part de les esmenes que PP, Compromís i Podemos van presentar a aquesta proposta que Cs ja va intentar impulsar en la Cambra la passada legislatura “i que el PSPV va bloquejar en reiterades ocasions”. “Esperem que els socialistes se sumen ara, o hauran d'explicar per què consideren que els seus diputats han de mantindre un tractament especial sobre la resta de ciutadans”, ha afegit.

A més, el síndic ha anunciat que “Cs publicarà mensualment els comptes del grup parlamentari, com una mostra més de transparència, perquè qualsevol puga comprovar en què s'està gastant els diners públics del grup”. “També continuem insistint amb la nostra proposta de llei ‘antienxufes’, que presentem fa unes setmanes, per a impedir que el tripartit exufe als seus afins i que, en les contractacions d'alts càrrecs, se seguisquen criteris de mèrit i capacitat”, ha explicat Cantó.

Preguntat per les declaracions del president en funcions, Pedro Sánchez, ahir a València, el síndic ha titllat de “lamentable la imatge de Sánchez anunciant que no es parlarà del finançament fins a dins de quatre anys i, mentrestant, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, aplaudint al seu amo”. “Aquest és el PSOE de la mentida, que, a més, compta amb els seus còmplices de Compromís, que continuaran donant suport als socialistes quan van dir que no ho farien si no es resolia la qüestió del finançament autonòmic”, ha conclòs.    

Pujar