elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El chuletón al punt de Pedro Sánchez incendia a la Comunitat Valenciana

El chuletón al punt de Pedro Sánchez incendia a la Comunitat Valenciana
  • Compromís titlla de frívol al president i els empresaris carnis valencians clamen contra el Ministre de Consum

Les últimes declaracions del Ministre de Consum, Alberto Garzón, que recomana reduir el consum de carn i la posterior afirmació del president del Govern desautoritzant al polític d'Unides Podem, assegurant que “a mi, on em posen un chuletón al punt, això és imbatible”, han alçat butllofes en la Comunitat Valenciana.

Si bé, el senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat una pregunta escrita a la Cambra Alta arran de la polèmica, els empresaris carnis valencians han lamentat les declaracions del Ministre.

En la seua pregunta al Senat, Mulet recorda que segons l'Informe Espanya 2050 “el consum de carn de la població espanyola és entre dues i cinc vegades superior al recomanable” i que “Espanya és avui el segon país d'Europa en major consum de carn, amb una ingesta d'entre dues i fins a cinc vegades més que el recomanat per l'OMS, segons les dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació o FAO”.

Amb aquestes dades, el senador valencià pregunta si “és imbatible per al President del Govern un chuletón al punt, a totes les recomanacions de salut, o mediambientals de les ONG internacions i estaments supraestatals amb competències en la matèria” i lamenta el “nivell de frivolitat i irresponsabilitat” de Pedro Sanchez.

No obstant això, la Federació d'Empresaris Carnissers-Xarcuters de la Comunitat Valenciana (CARVAL) expliquen que “aquest assenyalament institucional posa en perill centenars de negocis i ocupacions en la Comunitat Valenciana, en un sector que ja està seriosament perjudicat pels efectes del tancament de l'hostaleria i de la restauració a causa de la crisi del covid-19”.

Des de la federació indiquen que el sector carni valencià empra a 104.013 persones, genera 10.112 milions d'euros i aporta entorn del 12% del PIB a la regió.

A més han assenyalat des del Gremi de Carnissers-Xarcuters de València, que “els propis metges d'atenció primària recomanen el consum de carn de fins a 3-4 racions a la setmana” i recorden que segons la Societat Espanyola de Metges d'Atenció de Primària “el consum de carn té importància en les persones majors ja que té una elevada qualitat nutricional, un sabor molt acceptat, una fàcil digestibilitat i una gran varietat de formes de preparació”.

José Rodrigo, com a president de la Federació CARVAL i Gremi de Carnissers-Xarcuters de València, ha denunciat “que aquestes campanyes que persegueixen el consum de carn, amb afirmacions errònies o desenfocades, poden provocar una caiguda encara major de les vendes i posar en risc el futur d'un sector considerat essencial, que dóna treball a centenars d'empreses familiars i proporciona un important servei de proximitat”.

Pujar