2 de desembre de 2020 2/12/20

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Chiva

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Chiva - (foto 1)
  • Està lligat a l'àmbit social i s'han activat els protocols sanitaris per a evitar la seua propagació

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dijous un nou brot de coronavirus en la localitat valenciana de Chiva. Es tracta de cinc casos vinculats a l'àmbit social i que ha obligat Salut Pública a activar els protocols sanitaris per a evitar la seua expansió.

La notícia arriba el mateix dia en què es disparen els nous casos en la Comunitat Valenciana fins als 235. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat el treball de Salut Pública per al control i seguiment dels diferents brots que estan apareixent en els últims dies.

En aquesta línia, ha explicat que “lògicament és preocupant el creixement de positius, però les mesures de control que s'estan adoptant funcionen i aquest seguiment dels brots comporta la realització de 5.000 PCR al dia, molt dirigides a la detecció precoç dels casos. Actuar d'aqueixa manera fa que es detecten més casos positius i ens permet seguir la traçabilitat del virus en la Comunitat”.

En aquests moments hi ha actius 1.303 casos, la qual cosa suposa un 6,19% del total de positius. A més, aquest dijous hem conegut també que el brot vinculat a la ciutat de València és d'àmbit social i reuneix cinc brots familiars que s'havien donat per separat, detalla Sanitat.

Pujar