24 de setembre de 2020 24/9/20

Montiel defensa la proposta de Llei d'Habitatge que proposa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

  Antonio Montiel ha participat a Xiva a un acte  sobre el paper dels serveis socials municipals i la lluita contra les clàusules abusives en matèria hipotecaria, al costat de l'edil de Junts Són Més de Xiva, Cristina Suárez, i el portaveu de la PAH en La Foia, David Pujals.

  Allí, el secretari general de Podem ha recordat el treball fonamental realitzat per la PAH en tots aquests anys i la seua defensa del dret humà a l'habitatge. Ha destacat que darrere del drama humà que suposa un desnonament hi ha un problema social i que cal triar estar del costat de la gent que pateix per una injusta distribució de la riquesa o del costat d'unes entitats financeres que no assumeixen la responsabilitat social que els incumbeix.

  Montiel ha recordat l'existència d'habitatges desocupats propietat de la Generalitat i altres institucions públiques que poden posar-se en règim de lloguer social. Al mateix temps que recorda que segueix activa l'exigència de Podem perquè la Generalitat no treballe amb bancs que desnonen.

  Els representants de la PAH van traslladar al Secretari General de Podem les propostes pel dret a l'habitatge i contra els desnonaments que en forma de proposició de llei havien presentat davant els grups polítics del Congrés dels Diputats. Montiel s'ha  compromès amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a recolzar les exigències de la PAH, tal com ha vingut fent esta força política tant en el Congrés com en Els Corts.

  La proposta contempla cinc demandes bàsiques: la dació en pagament retroactiva, una llei per al lloguer assequible, la paralització dels desnonaments, la creació d'un parc d'habitatge social i la garantia que no es tallen els subministraments bàsics d'aigua i energia a les famílies.

  Durant més de dues hores van desgranar assumptes com les ajudes socials a la pobresa energètica, els habitatges públics socials que s'han rehabilitat a Xiva i les que queden per rehabilitar per a poder lliurar a famílies amb escassos recursos, l'ajuda social al lloguer, les negociacions amb els bancs per a poder disposar de més habitatges socials, les clàusules solc, o la dació en pagament.

  Es va xifrar en aproximadament 300 els habitatges buits en mans dels bancs a Xiva a dia d'avui, i la petició de la regidoria de Cristina Suárez perquè siguen posades a la disposició de famílies necessitades d'un habitatge digne amb un lloguer concorde als seus ingressos amb mediació municipal.

  Pujar