Castellano

L’Emshi i l'Ajuntament de Chiva signen un protocol d'intencions perquè el municipi reba aigua de l'entitat

L’Emshi i l'Ajuntament de Chiva signen un protocol d'intencions perquè el municipi reba aigua de l'entitat
  • Chiva sol·licita ser membre de l'entitat i rebre aigua de l’Emshi, per la qual cosa necessita tindre infraestructura per transportar el recurs hídric des del sistema bàsic metropolità fins a la seua localitat

La presidenta de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI), Elisa Valía, i l'alcalde de Chiva, Emilio Morales Gaitán, han signat aquest matí un protocol d'intencions que traça el camí a seguir perquè en un futur Chiva puga rebre aigua potable de l'entitat, tal com sol·licita, i promoure que el municipi s'integre com a membre de l'Emshi. La rúbrica del document ha tingut lloc en el consistori de Chiva.

Es tracta d'un primer pas, ja que la signatura d'aquest protocol no suposa la formalització de compromisos jurídics concrets per a cap de les parts, encara que sí que estableix la voluntat de totes dues des de les seues respectives competències d'arribar a un punt de trobada “per a afrontar els reptes que se'ns plantegen en un futur pròxim per a continuar garantint l'accés a recursos hídrics de qualitat”, ha explicat Elisa Valía, presidenta de l'Emshi.

En opinió de Valía, “disposar d'aigua potable de qualitat no és un capritx, per la qual cosa comprenc perfectament el plantejament del consistori de Chiva per a fer arribar als seus habitants el millor recurs possible i fer-ho amb antelació, anticipant-se a futurs escenaris més complexos”.

L'alcalde de Chiva, Emilio Morales Gaitán, ha expressat “la importància d'aquest projecte estructural que, juntament amb la canonada que fa de columna vertebral del territori, és la solució definitiva per al proveïment del municipi”.

Si bé l'Ajuntament de Chiva no es troba comprés en l'àmbit territorial metropolità, sol·licita ser membre de l'entitat amb la finalitat de subministrar en un futur als seus veïns i veïnes el recurs hídric que ofereix l’Emshi.

En aquest sentit, l'Emshi té capacitat en l'actualitat per a subministrar el cabal necessari del riu Túria a Chiva, però aquest municipi ha de presentar la infraestructura necessària per a rebre l'aigua des del sistema bàsic metropolità fins a un punt de lliurament en la seua localitat.

L’Emshi la formen en aquests moments un total de 48 municipis i proveeix d'aigua potable en alta a més de 1,6 milions d'habitants. L'entitat metropolitana ostenta, entre altres, la competència del servei de proveïment d'aigua en alta, la producció -potabilitza l'aigua per a fer-la apta per al consum humà- i subministrament fins al punt de distribució municipal.

Pujar