2 d’abril de 2020 2/4/20

Un nou cas de legionel·la esguita a Calicanto

Un nou cas de legionel·la esguita a Calicanto - (foto 1)
  • Un home de 65 anys es troba hospitalitzat en presentar símptomes propis d'aquest bacteri

La Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha confirmat l'existència d'un nou cas de legionel·la en Calicanto (Xiva) després de l'hospitalització d'un home de 65 anys – resident de la zona – a l'hospital de Manises. A aquest cas se suma el detectat en la mateixa zona fa tan sols un parell de setmanes el qual va ser donat d'alta el passat 16 de maig.

El veí actualment ingressat va començar a presentar símptomes el dissabte 18 de maig i va ingressar en el centre hospitalari ahir dimecres, on segons Sanitat es trobe estable. A més, des de la conselleria asseguren que l'home no va realitzar cap viatge durant el període d'incubació i que des que es va tindre coneixement dels fets la zona es troba sent vigilada per a conéixer el focus del brot.

Des del Centre de Salut Pública de Manises s'han comprovat els nivells de clor en l'aigua de la zona de Calicanto donant resultats correctes. Després de l'ocorregut, des de la Conselleria s'han posat en marxa una bateria de mesures necessàries per a previndre més casos i s'ha actuat d'acord amb els protocols establits.

Cal recordar, que ja l'any 2017 la zona del terme municipal de Xiva va patir un brot de legionel·la que va afectar set veïns.

Pujar