Castellano

Brigades de Divalterra i el Consorci de Bombers realitzen una pràctica pilot amb autobomba

Brigades de Divalterra i el Consorci de Bombers realitzen una pràctica pilot amb autobomba
  MÉS FOTOS
  Brigades de Divalterra i el Consorci de Bombers realitzen una pràctica pilot amb autobomba - (foto 2)

  Tres brigades forestals de la Diputació de València han participat en una pràctica pilot amb autobomba al costat del Consorci Provincial de Bombers.

  La jornada, impartida per un coordinador forestal del Consorci, ha tingut lloc en el Parc de Bombers de Chiva, i suposa el punt de partida perquè durant l'any 2018 totes les brigades forestals de Divalterra participen en aquest exercici a través de diferents edicions.

  Els gerents de Divalterra, Xavier Simón i Agustina Brines, indiquen que "açò és una mostra més de la creixent coordinació entre els efectius de Divalterra i del Consorci, que no solament els uneix l'objectiu de la lluita contra els incendis, sinó que en casos d'emergència, realitzen intervencions de manera conjunta".

  Així, des de la gerència destaquen "el fet que una direcció operativa única realitze una gestió dels treballs de prevenció i extinció, amb una estratègia definida sobre la base de criteris tècnics unificats".

  Jornada teòric-pràctica

  La pràctica pilot compta amb una durada de més tres hores i comença amb un mòdul teòric que conté una descripció dels elements d'una autobomba, explicant els tipus que existeixen i el material associat, com a mànegues, llances o mangots.

  A continuació es realitzen les pràctiques, que inclouen el maneig de la llança amb estesa de mànega, una simulació de reproducció, recollida i plegat de mànegues, comunicacions i mesures d'autoprotecció.

  Les brigades de Divalterra

   

  Divalterra compta amb 56 brigades dobles de cinc brigadistes cadascuna, integrades per un capatàs, un conductor i tres especialistes. Els efectius estan distribuïts en deu zones geogràfiques, amb un coordinador al capdavant de cadascuna d'elles.

  Els treballs diaris de les brigades forestals quant a silvicultura preventiva es basen en la poda, esbrosse selectiu, manteniment de plantes autòctones i eliminació de les alòctones invasores; així com la destrucció dels residus vegetals generats en els treballs mitjançant la trituració "in situ" de les restes amb la maquinària adequada.

  Així mateix, dins dels treballs de silvicultura i neteja de muntanya, adquireix especial rellevància els treballs en l'interfície urbana forestal, la construcció i manteniment de diferents tipus de tallafocs i faixes auxiliars de pista. La labor preventiva es complementa amb les actuacions directes en incendis forestals. En aquests casos, les brigades s'integren en els treballs d'extinció, com a servei complementari, col·laborant en el perímetre del foc i reguardes post-incendi.

  Pujar