50 centres escolars de la Comunitat sensibilitzen l’alumnat sobre prevenció d’incendis forestals i respecte pel medi ambient
‘Guardabosc’ és un projecte multidisciplinari en el qual participen 16 centres de la província d’Alacant, 11 de la de Castelló i 23 de la de València
Un total de 50 centres escolars de la Comunitat Valenciana, seleccionats per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, han participat en la segona edició del projecte ‘Guardabosc’, que tracta de sensibilitzar l’alumnat sobre la prevenció d’incendis forestals i fomentar el respecte pel medi ambient.
‘Guardabosc’ va dirigit a l’alumnat de 5t i 6t d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica, tots d’edats compreses entre els 10 i els 15 anys.
En esta edició han participat 16 centres de la província d’Alacant, 11 de la de Castelló i 23 de la de València, que durant les últimes dos setmanes han assistit a unes jornades, organitzades per la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, en les quals han posat en comú les seues experiències sobre la implementació del projecte a les aules.
Esta trobada s’ha celebrat en els paratges naturals del Termet (Vila-real), l’Albufera d’Anna (Anna) i l’Hort de Ferraz (Mutxamel), gràcies a la col·laboració dels respectius ajuntaments.
En este context, el professorat dels centres participants ha coincidit a assegurar que el projecte ha despertat l’interés de molts jóvens pel medi ambient.
‘Guardabosc’ és una iniciativa conjunta de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa i la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana.
El projecte afavorix el treball transversal en els centres educatius i consta de tres fases. En la primera, es va oferir formació al professorat, en la segona, es va implementar en les aules i, durant la tercera fase, s’han dut a terme eixides a entorns naturals en companyia d’agents mediambientals de la zona.
A través d’esta experiència es faciliten recursos educatius per a donar a conéixer a l’alumnat la riquesa i diversitat que oferixen els espais naturals, i es fomenten valors d’empatia i treball en equip.
Durant el desenvolupament del projecte, els centres educatius compten amb l’assessorament del Servici d’Innovació Educativa de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa i la Direcció General competent en matèria de prevenció d’incendis forestals de la Generalitat.