13 d’agost de 2020 13/8/20

El Programa Pont torna a Catarroja per a activar a les persones aturades

El Programa Pont torna a Catarroja per a activar a les persones aturades - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Programa Pont torna a Catarroja per a activar a les persones aturades - (foto 2)

  El Programa Pont d'inserció soci-laboral per a persones en risc d'exclusió social, subvencionat pel Fons Social Europeu i recolzat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, torna a iniciar-se en la localitat de Catarroja després de l'èxit dels passats anys 2017 i 2018.

  El Programa Pont de Catarroja es consolida en l'oferta social municipal, gràcies als seus grans resultats de les anteriors edicions, en les quals van aconseguir inserir-se 25 persones de 75 participants. No obstant això, l'objectiu del programa no és tant el fet en si de trobar un lloc de treball sinó de reactivar la seua vida a nivell conductual, emocional, cognitiu, i en definitiva, motivacional. En definitiva, es tracta de retornar a aquestes persones parades de llarga durada l'energia i les ganes de reprendre les regnes de la seua vida a través d'activitats grupals i comunitàries.

  Les tècniques del programa tracten de realitzar itineraris personalitzats, valorant i oferint a cadascú allò que necessita. Des de tallers de creixement personal, motivació, acompanyament en la creació de currículum i cerca activa d'ocupació, fins a cursos de formació en empreses per a millorar la seua ocupabilitat i reiniciar-se en aquest procés d'entrada al món laboral.

  Així doncs, l'objectiu no és sol el de trobar un lloc de treball recuperar les ganes per a poder fer-lo. Una fórmula per a apoderar a les persones a augmentar la seua autonomia i que amb els seus propis recursos siguen capaços de començar una cerca activa d'ocupació, la qual continue quan finalitza el programa el mes de desembre.

  Per a aquesta edició de 2019, el Programa Pont es compon de dues psicòlogues i una treballadora social, que es van situar el passat 18 de setembre en les instal·lacions de Serveis Socials. Ja han començat a treballar amb 33 usuaris i usuàries, realitzant les primeres entrevistes, diagnòstics, plans d'intervenció, contacte amb empreses i personal autònom per a futures formacions, etc.

  Pujar