elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Premis Vila de Catarroja baten rècords de participació en la seua 40 edició

Els Premis Vila de Catarroja baten rècords de participació en la seua 40 edició
  • El certamen literari i artístic de Catarroja ha canviat de dates en la present edició en la qual recuperarà la gala de lliurament de reconeixements

Els Premis Vila de Catarroja compleixen enguany 40 edicions amb una posada en escena renovada, passen de celebrar-se al novembre al mes de juny, un canvi que lluny de minvar la participació l'ha vista incrementada amb un rècord de participació sense precedents. Una satisfacció per als organitzadors que hauran de dirimir en les pròximes dates els guanyadors de cadascuna de les categories.

“Els anys de canvi de dates sempre solen ser complicats, per això estem encara més satisfets per la gran participació i acolliment que han tingut els Premis Vila de Catarroja en 2021. Aquesta és, sense cap dubte una demostració de l'aposta per la cultura en el nostre municipi que enforteix un certamen consolidat en el sector i que, a més, dignifica també la nostra llengua”, explica Dolors Gimeno, regidora de Cultura.

Les grans xifres de participació es veuen reflectides, principalment en la quantitat d'obres presentades en la categoria de pintura. La XVI edició de Milagros Mir de Pintura ha rebut fins a 609 creacions, una xifra rècord i que eleva exponencialment la participació en qualsevol de les anteriors edicions. D'altra banda, el nombre d'artistes en poesia (77), narrativa juvenil (23) i literatura infantil (32) també ha sigut molt destacat, batent, igualment, rècords.

Finalment, una vegada la situació actual així ho permeta, aquesta edició del 40 aniversari recuperarà la gala de lliurament de premis. Un acte que comptarà amb activitats paral·leles per a reivindicar la cultura en un municipi que aposta fermament pels valors que representa. Aquesta gala de lliurament tindrà lloc en la primera quinzena del mes de juny.

Pujar