11 de juliol de 2020 11/7/20

La mare de l’inventor local Vicente García Salanova llega a Catarroja la seua casa familiar

La mare de l’inventor local Vicente García Salanova llega a Catarroja la seua casa familiar - (foto 1)

  Vicente García Salanova, inventor nascut a Catarroja, va ser una d'exes persones avançades a la seua època, però que desgraciadament no va tindre el reconeixement que va meréixer en vida. Ara, gràcies al coratge, determinació i generositat de la seua mare, Carmen Salanova, tindrà el reconeixement que va meréixer en vida, gràcies al llegat de la casa familiar al poble de Catarroja i que portarà el nom de l'inventor.

  Així doncs, la casa familiar, situada a l'entorn del Mercat de Catarroja, un edifici de més de 100 anys de vida, però conservat i restaurat per donya Carmen Salanova, passarà per a ús municipal, amb una dependència que albergarà una exposició fixa amb les obres de la propietària i les patents que Vicente García va registrar fa quasi 30 anys i que són el germen de la comunicació actual.

  “Des de l'Ajuntament de Catarroja no podem fer una altra cosa que aplaudir la generositat de Carmen i la seua valentia perquè la memòria del seu fill Vicente, com a gran precursor que va ser, no quede en l'oblit, reivindicant una figura catarrogina que va resultar clau per a la manera d'entendre la comunicació actual”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja qui va signar en nom de l'Ajuntament, la cessió de la propietat per a ús municipal.

  Vicente García Salanova, l'inventor de Catarroja

  Durant els seus anys de treball i investigació, Vicente García va aconseguir patentar un revolucionari sistema de comunicació sense cables, germen de l'actual tecnologia de transmissió d'imatges, “el sistema de telecomunicació de teleportería telefònica sense fil per a edificis intel·ligents”, amb els seus diferents usos derivats. Desgraciadament, no va tindre la repercussió merescuda en vida, un reconeixement que ara, amb la cessió d'aquesta casa que portarà el seu nom, tindrà en la seua estimada Catarroja.

  El llegat de Vicente García Salanova podrà ser visitat en aquest espai, però també pot ser consultat online, en l'adreça web http://vicentegarciasalanova.es/.

  Pujar